El portaveu de CiU al Parlament, Oriol Pujol, en una imatge d'arxiu (Foto: ACN)
Oriol Pujol demana la compareixença de José Montilla al Parlament. (Foto: ACN)
Barcelona

Oriol Pujol serà el "número 2" de Convergència i substituirà Felip Puig com a secretari general adjunt

El president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, es convertirà dissabte que ve en secretari general adjunt de Convergència, en substitució de Felip Puig, que deixarà de ser el "número 2" del partit per poder dedicar-se de ple a les seves noves responsabilitats com a conseller d'Interior. Així ho ha anunciat el mateix Puig després de la primera reunió de l'any 2011 del comitè executiu de Convergència, en la qual l'ara conseller d'Interior ha presentat la seva renúncia al càrrec orgànic del partit -secretari general adjunt-, que ostentava des del 6 d'octubre del 2007.

Actualitzat
Després de la formació del govern, aquest dilluns l'executiva de CDC ha decidit nomenar Oriol Pujol secretari general adjunt del partit perquè Felip Puig, al càrrec fins ara, ha assumit la Conselleria d'Interior del govern d'Artur Mas.

Puig ha exercit d'home fort a CDC des del 2007 al costat del secretari general, Artur Mas. Però aquest dissabte 15 de gener, Mas proposarà al consell nacional del partit nomenar Oriol Pujol Ferrusola nou secretari general adjunt.

El nomenament del fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que ara no tenia càrrec orgànic en la direcció convergent, el col·loca en una immillorable posició de sortida per convertir-se d'aquí a pocs mesos en el secretari general de CDC, en substitució de Mas.

Mas ja va anunciar que si accedia a la presidència de la Generalitat s'alliberaria de les tasques orgàniques de partit, per la qual cosa deixarà la secretaria general en el pròxim congrés convergent -que es podria avançar un any i fer-se després de les eleccions municipals del maig-. Aleshores, Mas assumirà molt possiblement la presidència de Convergència, mentre que Jordi Pujol es quedaria una presidència honorífica.
Anar al contingut