Barcelona

Oriol Pujol s'adreça per carta als militants de CDC per reiterar la seva innocència

Oriol Pujol trenca el silenci i, a través d'una carta adreçada als militants, ratifica que no va formar part de cap trama corrupta per adjudicar estacions d'ITV. Ara una nova investigació, que pot acabar en imputació, acusa Pujol d'haver rebut diners per votar a favor d'una llei de seguretat industrial el 2008.

RedaccióActualitzat

TV3 ha tingut accés a la carta que Oriol Pujol Ferrusola, imputat primer per tràfic d'influències i que ara està sent investigat per presumpte suborn, ha fet arribar als militants del seu partit. Un text en què vol deixar clar que continua actiu tot i haver deixat de manera temporal el càrrec de secretari general de Convergència i la presidència del grup parlamentari.

"Considero encertada i molt oportuna la decisió presa en el seu moment de delegar les funcions; penso, a més, que les tres persones les executen molt bé, malgrat reconèixer la complexitat i les tensions del moment", ha sostingut en la carta després que la Fiscalia va ampliar la causa contra ell.

Pujol va delegar el seu càrrec com a secretari general de CDC en el secretari d'Organització del partit, Josep Rull, i en el vicesecretari general de Coordinació Institucional, Lluís Corominas, i el de president de CiU al Parlament en el seu llavors portaveu, Jordi Turull. Segons Pujol, aquesta decisió ha ajudat a mantenir "intactes" les accions i propostes que estan impulsant des de CDC com a partit, i també des del Parlament i del govern.

Aquesta és la segona vegada que Oriol Pujol s'adreça per carta als militants des que va ser imputat per tràfic d'influències en el "cas ITV". I ho fa poc després que s'ha obert una nova investigació dins del mateix cas que pot acabar en una altra imputació. Aquest cop, per suborn. Anticorrupció sospita que podria haver cobrat en aquest cas 30.000 euros per haver votat a favor de la Llei de Seguretat Industrial del 2008.

Precisament ha estat l'ampliació de la causa el que l'ha portat, diu, a trencar el silenci i traslladar a la militància que no forma ni ha format part de cap trama corrupta per adjudicar estacions d'ITV "ni res que s'hi assembli", i que, davant de l'ampliació de la causa, li tocarà exposar que mai ha sol·licitat ni percebut una contraprestació econòmica a canvi d'una votació al Parlament.

"Ho hauré d'explicar molt perquè sóc conscient que el principi d'innocència ha saltat per l'aire, i em tocarà portar a terme la dura tasca de demostrar que la meva conducta ha estat correcta", ha asseverat.

A més, ha lamentat la "incertesa" de la durada que pot tenir la instrucció del cas i sobretot que l'hagin estès a la seva dona, de qui s'ha qüestionat  la trajectòria professional, de més de 20 anys.

Amb tot, Pujol ha explicat que actuarà amb fermesa per defensar la seva honorabilitat i la de la seva dona, però que no pot fer-ho respecte al que "terceres persones diuen o especulen" sobre ell, i que això l'abocarà a cert silenci mediàtic.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut