Junqueras, al Congrés dels Diputats el 21 de maig passat (ACN / Javier Barbancho)
Junqueras, al Congrés dels Diputats el 21 de maig passat (ACN / Javier Barbancho)

Oriol Junqueras ja té perfil al web del Parlament Europeu

També en tenen Puigdemont i Comín, que continuen els tràmits i han renunciat a les actes de diputats al Parlament de Catalunya

RedaccióActualitzat

Oriol Junqueras ja té perfil propi al web oficial del Parlament Europeu, malgrat que la Junta Electoral Central el va vetar per al càrrec divendres passat.

El Parlament Europeu va enviar aquest dilluns una nota de la presidència a Junqueras i també a Puigdemont i Comín, en què no es mencionava la decisió de la Junta Electoral Central espanyola que negava a l'exvicepresident la seva condició d'eurodiputat.

Carles Puigdemont i Toni Comín també tenen el seu perfil. Tots dos, a més, també tenen bústia de correu amb el seu nom a l'Eurocambra. Continua, doncs, aplicant-se la tramitació corresponent, un cop reconeguts com a eurodiputats electes de ple dret.

L'expresident i l'exconseller tenen assegurada la seva presència al ple de la setmana que ve a Estrasburg. Ja tenen l'acreditació definitiva fins al final de la legislatura l'any 2024, i estan acabant d'enllestir la resta de tràmits.

 

Junqueras, al grup dels Verds

 

A la pàgina web, Junqueras apareix amb una fotografia de la seva anterior etapa al Parlament Europeu, mentre que Puigdemont i Comín surten de moment sense foto i sense cap esment al grup parlamentari a què acabaran adscrits.

Junqueras ja té assignat el Grup dels Verds-Aliança Lliure Europea, que és també el grup on esperen entrar Puigdemont i Comín.

Junqueras presenta recurs al Suprem

Mentrestant, la defensa d'Oriol Junqueras ha demanat al Suprem que suspengui en 48 hores la inhabilitació d'eurodiputat acordada divendres per la Junta Electoral Central. A la petició afegeixen que es comuniqui la suspensió  al Parlament Europeu, que vol que dilluns Junqueras pregui possessió del seu escó.

Segons la defensa del líder republicà, la Junta Electoral no té competència per suspendre Junqueras i està vulnerant el dret de la Unió Europea. 

 

El Parlament Europeu rectifica

Aquest dimarts, per cert, el Parlament Europeu ha rectificat la seva postura i ha reconegut que sí que va rebre la comunicació de la Junta Electoral Central espanyola on negava la immunitat d'Oriol Junqueras, però, tot i així, l'Eurocambra ha continuat endavant amb el seu reconeixement, a l'espera del que dicti el Tribunal Suprem espanyol.

Caldrà veure si això canvia quan sigui el Suprem qui emeti la seva decisió sobre el cas.

La Junta Electoral havia assegurat que va comunicar divendres mateix a Estrasburg que vetava Junqueras per al càrrec i que l'Eurocambra va llegir la notificació aquest dilluns.

Des de les delegacions europees del Partit Popular, Ciutadans i Vox han enviat cartes i informes jurídics al president del Parlament, David Sassoli, demanant que no reconegui els tres eurodiputats independentistes.

 

Puigdemont i Comín ja no són diputats al Parlament

D'altra banda, Carles Puigdemont i Toni Comín han presentat al Parlament de Catalunya la seva renúncia a l'escó. Ho han hagut de fer perquè és incompatible ser diputat a Catalunya i a l'hora ser eurodiputat.

D'aquesta manera, Puigdemont perd la condició de diputat i, per tant, també la possibilitat de ser president de la Generalitat.

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasToni ComínCarles PuigdemontProcés catalàParlament Europeu
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut