L'executiva d'Esquerra encapçalada per Junqueras i Rovira tindrà un quart mandat (ACN)

Oriol Junqueras i Marta Rovira revaliden el lideratge a ERC quatre anys més

La militància avala amb el 87% dels vots l'executiva per a un quart mandat, en què Pere Aragonès continuarà com a coordinador nacional i Marta Vilalta, com a portaveu

Redacció/ACNActualitzat

La militància d'Esquerra Republicana ha ratificat amb un 87% l'executiva encapçalada per Oriol Junqueras i Marta Rovira, l'única candidatura que es presentava.

La participació ha estat del 50,2%, una xifra similar a la de l'anterior elecció. Concretament, ha rebut 3.747 vots dels 4.309 emesos.

Aquest serà el quart i últim mandat de Junqueras com a president i de Rovira com a secretària general, que lideren el partit des del 2011, quan també es va presentar una candidatura sense rivals per substituir l'executiva de Joan Puigcercós.

Junqueras i Rovira han pogut repetir candidatura malgrat la limitació de 12 anys de mandat perquè els republicans van canviar els estatuts per tenir en compte el temps passat a l'exili i a la presó.

 

Junqueras ha volgut donar les gràcies a la militància en una piulada i ha dit que continuarà treballant per "guanyar un país millor".


També repeteixen Aragonès i Vilalta

També repetiran Pere Aragonès com a coordinador nacional i Marta Vilalta com a secretària general adjunta i portaveu.

Completen la candidatura el president del grup d'ERC al Parlament, Josep Maria Jové, com a cap del Consell Nacional, i diversos vicesecretaris generals: Jordi Roig (Recursos, Finances i Gerència), Marc Colomer (Comunicació i Estratègia), Raquel Sans (Feminismes i LGTBI), Adriana Delgado (Partit Obert i Moviments Socials), Eloi Hernàndez (Coordinació Institucional), Lluís Salvadó (Coordinació Interna), Marta Vilaret (Drets, llibertats i lluita Antirepressiva), Raül Romeva (Prospectiva, Agenda 2030 i Transició Ecològica), Sara Bailac (Acció Política i Sectorial) i Jordi Solé (Relacions Internacionals).

Com a nous secretaris hi ha Kènia Domènech (Afiliació), Marta Molina (Moviments Socials), Pau Morales (Organització), Marta Rosique (Coneixement i Justícia Global) i Enric Marín (Educació i Cultura). Repeteixen Eva Baró (Gestió del Coneixement), Oriol López (Mobilització i Coordinació Municipal), Alba Camps (Política Municipal i Projectes Transversals), Laia Cañigueral (Coordinació de Política Supramunicipal), Jordi Castellana (Coordinació Sectorial i Política Econòmica), Chakir el Homrani (Política del Treball i Seguretat) i Agnès Rotger (Drets Socials, Ciutadania i Habitatge).

La nova executiva es constituirà la setmana que ve i tindrà diversos reptes sobre la taula, com el govern en minoria d'ERC a la Generalitat, les eleccions municipals del mes de maig i els comicis estatals de finals del 2023.

Serà precisament la nova direcció la que encarrilarà la documentació estratègica que es debatrà els pròxims mesos i es votarà al Congrés Nacional previst per al gener. Els republicans han decidit avançar la feina, tenint en compte el calendari electoral que s'aproxima.

ARXIVAT A:
ERCOriol JunquerasMarta Rovira
Anar al contingut