Imatge projectada d'Oriol Junqueras durant la conferència, el 29 de gener (ACN)
Imatge projectada d'Oriol Junqueras durant la conferència, el 29 de gener (ACN)

Oriol Junqueras: "Comença el judici que ensenyarà al món la veritat"

Els presos independentistes envien missatges optimistes abans de començar el judici

RedaccióActualitzat

Alguns dels presos independentistes i altres processats per l'1-O s'han expressat des de les xarxes socials abans del judici que comença aquest dimarts.

Oriol Junqueras diu que "comença el judici que ensenyarà al món la veritat". L'exvicepresident demana cohesió i coratge i assegura que se senten "forts i acompanyats, i més després d'haver pogut abraçar la Carme i la Dolors", en referència a Forcadell i Bassa.

 

 

Jordi Cuixart: "La dignitat col·lectiva, intacta" (ACN)


Jordi Cuixart afirma que estan preparats per defensar la legitimitat de desobeir les lleis injustes i acusar l'Estat de vulneració dels drets humans.

 

 

Jordi Sànchez: "Estem preparats, ja no ens deixem impressionar"


"Estem preparats", afirma Jordi Sànchez, que diu que aquest és un judici polític. Sànchez afegeix que "tots sabem què pretén el Regne d'Espanya", però que ja no es deixen "impressionar".

 

 

Raül Romeva: "Avui comença un judici que no durarà uns mesos, sinó anys. I que guanyarem" (ACN)


Raül Romeva destaca en un tuit que "avui comença un judici que durarà anys". "I que guanyarem", subratlla l'exconseller.

 

 

Carme Forcadell: "El vostre escalf i suport avui el sentim més a prop que mai"


"Ha arribat el dia", diu Carme Forcadell. L'expresidenta del Parlament explica en el seu compte de Twitter que hi van "amb el cap ben alt."

 

Dolors Bassa: "Serà dur, però demostrarem la nostra innocència"


Poc abans de sortir de la presó d'Alcalá-Meco, Dolors Bassa admet que serà "dur", però afirma que afronten el judici "amb ganes d'explicar la veritat."

 

 

Joaquim Forn: "Hi anem amb el cap ben alt, convençuts de la nostra innocència i de la legitimitat de les nostres accions"

L'exconseller d'Interior Joaquim Forn diu que "després de 15 mesos de presó preventiva" seran jutjats. "Arriba el moment de la veritat" i "no renunciarem a res", destaca Forn minuts abans de sortir cap al Suprem.

 

 

 

L'exconseller Josep Rull ha assegurat que es mantindran "fidels al servei del poble".

 

 

L'exconseller de justícia Carles Mundó afirma que "cap sentència podrà resoldre mai una qüestió política."

 

 

L'exconseller Santi Vila, processat per malversació de fons i desobediència, fa una reflexió des d'Instagram sobre el judici mentre es desplaça a Madrid:

ARXIVAT A:
Judici procésProcés catalàJudicialGovern empresonat
Anar al contingut