Barcelona

Oriol Amorós, reelegit com a president d'ERC a Barcelona

No hi ha hagut grans sorpreses. Oriol Amorós, el candidat amb més avals i l'home de l'entorn de Carod-Rovira, s'ha imposat i ha estat reelegit president de la federació de Barcelona d'ERC. Amorós ha obtingut uns 425 vots, segons dades facilitades pel partit. Rut Carendell, la candidata del sector crític, ha obtingut 276 vots i ha deixat en tercer lloc Xavier Florensa, l'home de Joan Puigcercós, amb 220 vots.

Actualitzat

Amorós és l'home de l'entorn de Josep-Lluís Carod-Rovira i mà dreta del regidor Jordi Portabella. Era el candidat amb més possibilitats i finalment ha aconseguit la reelecció amb el 46% dels sufragis. En segon lloc ha quedat Rut Carandell i la tercera posició ha estat per a Xavier Florensa. El quart candidat, Jordi Eduardo, afí a Carod, va retirar la seva candidatura i va demanar el vot en blanc.

Després de l'elecció del president, aquest dissabte es votarà la nova direcció que presenti Oriol Amorós. La federació de Barcelona és clau en el mapa territorial d'Esquerra pel nombre de militants que té, uns 1.500, i perquè marca l'estratègia política del partit a l'Ajuntament de Barcelona.

Anar al contingut