Istanbul

Orhan Pamuk torna a Istanbul per treballar en una nova novel·la

L'escriptor turc i últim premi Nobel de Literatura, Orhan Pamuk, ha tornat a casa per treballar en una nova novel·la. Exiliat als Estats Units poc després de l'assassinat del seu amic i periodista, l'armeni Hrant Dink, el 19 de gener passat, i de rebre amenaces de forma directa, Pamuk té previst estar-se a Istanbul fins al setembre, segons el seu editor. La nova novel·la es titularà "Museu de la innocència" i es publicarà a finals d'any.

Actualitzat
Orhan Pamuk és un dels autors més compromesos i més detestats pels cercles ultranacionalistes turcs i ha hagut de fer front a querelles i amenaces per les seves declaracions. L’escriptor ha denunciat el genocidi armeni per part de l’imperi otomà. De fet, van estar a punt de jutjar-lo al seu país, però el cas es va arxivar gràcies a una intensa campanya internacional al seu favor.

A principis d’any, l’escriptor va decidir abandonar Turquia i instal·lar-se als Estats Units "per molt de temps". Fugia, segons la notícia que es va fer pública a través d’un diari, perquè viure a Turquia “s'havia tornat perillós". Poques setmanes abans, Pamuk havia rebut amenaces de mort per part del fanàtic ultranacionalista que va assassinar el seu amic i periodista turc d'origen armeni Hrant Dink. La seva marxa ha estat molt criticada des d’alguns mitjans de comunicació. L’acusen de perjudicar la imatge de Turquia.

Orhan Pamuk, guardonat amb el premi Nobel de Literatura 2006, té obres traduïdes a més de 30 llengües. En destaquen "El llibre negre" i "La nova vida".
Anar al contingut