Orgull alternatiu amb enginy per la sentència sobre les banderes del Suprem
Pas de vianants amb els colors de la bandera irisada (Font:@ajcubelles)

Orgull alternatiu amb enginy per la sentència sobre les banderes del Suprem

Múltiples localitats s'han sumat a la campanya "Un pas endavant cap a la diversitat" pintant passos de vianants amb els colors de l'arc de Sant Martí

RedaccióActualitzat

La sentència del Tribunal Suprem que rebutja les banderes no oficials a l'exterior dels edificis públics i la pandèmia han fet aguditzar l'enginy i trobar solucions alternatives per celebrar el Dia de l'Orgull LGTBI.

El 28 de juny és el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI per commemorar les revoltes a Stonewall, als Estats Units, de l'any 1969, que van marcar l'inici del moviment a tot el món.

A Barcelona, un miler de persones s'han concentrat aquest diumenge en la manifestació per l'alliberament LGTBI a Barcelona, en una protesta dels que es consideren hereus de la primera manifestació per l'alliberament sexual a la ciutat, el 1977.

Arran de la Covid, aquest any no sortiran les carrosses, com és habitual. I molts pregons s'han fet de manera virtual.

 

Una de les iniciatives més populars ha estat la de pintar passos de vianants amb els colors de l'arc de Sant Martí. Múltiples localitats s'han sumat a la campanya "Un pas endavant cap a la diversitat":

 

A Barcelona, l'artista urbà TV Boy ha reunit Abascal i Casado i Arrimadas i Álvarez de Toledo en dos dibuixos per celebrar el Dia de l'Orgull.

 

A Madrid, el Palau de Cibeles s'ha il·luminat en suport al col·lectiu LGTBI, i el Senat ho farà aquest vespre:

 

A la Diputació de València i Sagunt han optat per penjar-hi els colors per separat, intentant així no incomplir la sentència del Suprem:

 

Bandera LGTBI a banda i banda de la plaça Sant Jaume

Al balcó de l'Ajuntament de Barcelona han desplegat la pancarta amb els colors de l'arc de Sant Martí. Asseguren que no incompleixen la resolució del Tribunal Suprem que prohibeix banderes no oficials a les astes dels edificis públics, perquè l'han penjat al balcó.

 

L'Associació Advocats Cristians s'ha querellat contra diferents institucions. A Cadis, un jutge va obligar a treure-la i a Villanueva de Algaidas van haver de fer el mateix després de les queixes de tres veïns, tot i que la resta van penjar més de 400 banderes a tot el poble.

 

La Comissió Europa ha hissat banderes LGTBI per donar suport a la comunitat a Europa i al món:

ARXIVAT A:
LGTBI
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut