Ordre de desnonament a una residència d'avis de l'Eixample de Barcelona

El propietari de l'edifici no vol renovar el contracte i els avis han d'abandonar la residència Nostra Senyora de Meritxell el 3 de març, en plena pandèmia

Actualitzat

"Són persones i això és casa seva", explica amb horror Francesca Naranjo, la propietària de la residència d'avis Nostra Senyora de Meritxell, amenaçada per un desnonament amb la data del 3 de març.

El centre ha aconseguit mantenir-se lliure de coronavirus, però ara, en plena pandèmia, els 15 avis que hi viuen hauran d'abandonar-lo. Des de fa un any, tothom de fora no pot passar del rebedor, separat de la resta de la residència per una protecció de plàstic.

 

El propietari de l'edifici de la Gran Via no ha volgut renovar el contracte de la residència (ccma)

 

La residència és a la Gran Via de Barcelona, davant de la Universitat, una zona massa atractiva per a altres usos més rendibles. De les sis plantes que té l'edifici, només dues estan ocupades per aquest centre. El contracte va acabar el juny de l'any passat i no el van voler renovar: ni el propietari que el va fer ni el nou que fa poc ha comprat tota la finca.

Fa un any, una fundació es va interessar en l'edifici per continuar amb el negoci de la residència, però se'ls demanava un preu desorbitat i va desistir.

La fi del centre també deixarà sense feina les deu persones que hi treballen, com Gulder Torres Sanguino, auxiliar d'infermeria, que es mostra "preocupat per l'atur, que és molt fort, i tots tenim els nostres compromisos".

Explica que els avis "han estat molt ben cuidats perquè hem seguit un protocol molt bo. Evitem tenim contacte al carrer. Pràcticament vaig de casa al treball i del treball a casa".

Si no hi ha canvis, falta un mes perquè avis i treballadors es quedin al carrer.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut