Kíev

Ordre de cerca i captura contra el deposat president d'Ucraïna, Víktor Ianukóvitx, acusat d'assassinat massiu

Les noves autoritats ucraïneses l'acusen, al costat d'altres exalts càrrecs, d'assassinat massiu. "S'ha obert un procés penal per assassinat massiu de ciutadans pacífics. Ianukóvitx i altres exalts càrrecs estan en cerca i captura", ha assegurat el ministre de l'Interior, Arsen Avàkov, a Facebook.

RedaccióActualitzat
Les noves autoritats ucraïneses han dictat una ordre de cerca i captura contra l'expresident Víktor Ianukóvitx, al qual acusen, al costat d'altres exalts càrrecs, de l'assassinat massiu de civils en la repressió de les manifestacions antigovernamentals. "S'ha obert un procés penal per assassinat massiu de ciutadans pacífics. Ianukóvitx i altres exalts càrrecs estan en cerca i captura", ha assegurat el ministre de l'Interior, Arsen Avàkov, a Facebook.

L'expresident Ianukóvitx es troba en parador desconegut. Se sap que ha fugit de Kíev, però els serveis secrets ucraïnesos creuen que encara és al país. Hi ha hagut diversos rumors sobre el seu parador. De fet, s'han fet públiques unes imatges que mostren, suposadament, Ianukóvitx agafant un helicòpter i fugir, poc abans que el Parlament en votés la destitució.

Mentrestant, la cap de la diplomàcia europea, Katherine Ashton, visita aquest dilluns el nou president d'Ucraïna. Oleksandr Turtxínov és president del Parlament i exercirà les funcions de president del país interinament, fins a la celebració de les eleccions, previstes al maig. Aquest dimarts, haurà de formar govern.

Serà el primer executiu de l'era post-Ianukóvitx, una etapa difícil de gestionar, perquè a Ucraïna hi continuen convivint els proeuropeus i els prorussos. Justament, Rússia ha cridat a consultes el seu ambaixador a Kíev, davant el tomb que ha fet la situació política al país.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut