Ordinadors portàtils a les escoles?

El pla d'educació que la Generalitat ha posat en marxa preveu que fins a 33.000 alumnes de 325 centres educatius catalans disposin, a partir de gener del 2010, d'un ordinador portàtil per fer classe.

Actualitzat
Sota aquesta modernització de l'ensenyament s'amaguen una sèrie d'inconvenients que els usuaris del 3cat24 han posat sobre la taula a través dels seus comentaris. Un d'ells és que les famílies hauran de pagar la meitat dels 300 euros que costarà el portàtil i aquests estaran dotats d'un sistema de control remot per saber quines pàgines visita l'alumne fora de classe.

l'Andreu remarca els efectes negatius del projecte: "Crec que serà una eina de distracció, que tornarà més ganduls els alumnes i aviat no sabran ni escriure correctament... Quin futur ens espera?", conclou preocupat. En un comentari semblant, la Gloria pensa que els portàtils els ho posen tot tan fàcil als alumnes que amb el temps fins i tot s'olbidaran d'escriure, i posa l'exemple de les calculadores:"Jo tinc molt contacte amb nois i noies que estudien l'ESO i us puc dir que de tan fer servir la calculadora no saben ni multiplicar!".

L'Eyren, analitzant el conflicte des d'una perspectiva més pràctica, afirma que "només hi ha una editorial amb contingut a la xarxa, és del grup Prisa, i us asseguro (hi he treballat) que la qualitat serà pèssima".

La isa en parla com a afectada, ella es mare de dos nens que van a l'escola i es lamenta de l'elevat cost tant dels llibres escolars com del nou ordinador que li haurà de comprar al fill menor: "He hagut de pagar 165€ dels llibres, i hem diuen que també hauré de pagar 150€ del portàtil, l'altre fill farà 1 de batxillerat i m'he gastat uns altres 335€ en els seus llibres".

I tu què n'opines?
Deixa els teus comentaris!!
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut