Una dona en una revisió de la vista
La dona acomiadada treballava en una clínica oftalmològica d'Oviedo

Ordenen readmetre una treballadora acomiadada per arribar tard 176 cops en 5 mesos

El Tribunal Superior de Justícia d'Astúries considera desproporcionat l'acomiadament de la treballadora d'una clínica oftalmològica d'Oviedo

Actualitzat

Una clínica oftalmològica d'Oviedo va acomiadar una treballadora per 176 retards de puntualitat a la feina en un període de cinc mesos. El cas ha arribat fins el Tribunal Superior de Justícia d'Astúries, que ha condemnat l'empresa a readmetre la treballadora en declarar improcedent el seu acomiadament.

La Sala Social del tribunal ha desestimat el recurs de suplicació interposat per la clínica contra la sentència del Jutjat Social número 6 d'Oviedo, que va considerar que l'acomiadament era "desproporcionat" davant d'una resposta empresarial "desmesurada".

El tribunal diu que l'empresa va tolerar les faltes de puntualitat inicialment i, "sense advertiment previ, requeriment, comunicació i molt menys sanció per falta de puntualitat", li va entregar la carta d'acomiadament en una resposta que qualifica de "desmesurada, desproporcionada i falta de raó".

L'acomiadament disciplinari va ser el setembre de l'any passat, quan l'empresa va al·legar que la treballadora havia comès fins a 176 faltes de puntualitat en el període comprès entre el 3 de març i el 8 d'agost del 2021.

El Tribunal Superior de Justícia d'Astúries ha desestimat el recurs de l'empresa (Europa Press)

La dona treballava com a òptica a la clínica des del 2012 i feia horari de matí i tarda: de 9:00 a 13:30 i de 15:30 a 19:30. Es detalla que, quan començava la jornada laboral, primer es posava l'uniforme i després fitxava al registre horari i, a la sortida, primer fitxava i després es vestia de carrer.

La clínica comptabilitzava retards de fins a 6 minuts i 26 segons a l'entrada al matí i de 8 minuts i un segon a la tarda.

La sentència incideix que l'acomiadament va ser una reacció "inesperada i desconnectada" de l'actitud "tolerant i com a mínim passiva" que havia mantingut fins aquell moment, cosa que fa de l'acomiadament "una resposta desmesurada, desproporcionada i falta de raó".

La treballadora va denunciar el cessament davant el jutjat social que va declarar improcedent l'acomiadament i va condemnar la clínica a readmetre-la.

La clínica va recórrer després en suplicació davant el TSJA en sostenir que, a causa de la pandèmia, havia posat èmfasi als treballadors en la puntualitat laboral i la demandant ho sabia.

ARXIVAT A:
Drets laborals
Anar al contingut