Texas

Ordenen fer proves de partenitat als nens rescatats de la secta polígama

Els 416 nens rescatats d'una secta polígama a Texas a principis d'abril, i que estan sota tutela de l'estat, hauran de ser acollits en famílies de manera provisional. És el que ha ordenat la jutge del cas després d'examinar durant dos dies els elements aportats pels investigadors. La magistrada també ha ordenat que es facin anàlisis d'ADN als nens per saber qui són els seus pares. Els investigadors afirmen que al ranxo de la secta hi van trobar un home casat amb 22 dones, una mare de 13 anys i una nena de 17 anys casada amb un home de 46. Els nens van ser rescatats de la secta, pertanyent a l'Església Fonamentalista de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies, el 3 d'abril.

Actualitzat
La policia de Texas va evacuar els nens a principis d'abril en una batuda després que 139 dones van abandonar de forma voluntària la finca on vivien els membres de la secta. Una menor va denunciar que l'havien obligat a casar-se amb un home molt més gran que ella i que hi havia tingut un fill. Les lleis de l'estat prohibeixen la poligàmia i els matrimonis de nenes menors de 16 anys.

Les autoritats busquen proves que certifiquin l'existència dels matrimonis denunciats entre nenes de 12 i 13 anys i homes molt més grans. Segons els documents que s'han presentat davant la jutge que porta el cas, a les dones les forçaven a casar-se "espiritualment" amb homes molt més grans que elles quan arribaven a la pubertat. Els detalls que es van coneixent al voltant de la secta polígama desmantellada a Texas també revelen comportaments com ara que a les nenes adolescents les obligaven a mantenir relacions sexuals en un temple després de contreure matrimoni.

La decisió de sotmetre els nens a les proves d'ADN s'ha pres després que les autoritats dels serveis socials de l'estat han assegurat que no havien pogut establir els vincles familiars entre nens i adults de la secta mormona.

La documentació judicial indica que diverses adolescents que van abandonar el lloc o van ser evacuades del ranxo de més de 500 hectàrees estaven embarassades i que els nens els van evacuar perquè corrien el perill de patir "abusos sexuals, emocionals o físics".
Anar al contingut