Orbán torna a criticar la política migratòria de la Unió Europea (Reuters)
Orbán torna a criticar la política migratòria de la Unió Europea (Reuters)
Budapest

Orbán contra Brussel·les: "No necessitem números, necessitem nens hongaresos"

El primer ministre hongarès comença la campanya per les europees carregant contra la política migratòria de la UE i defensant els cristians d'Europa

RedaccióActualitzat

El primer ministre d'Hongria, l'ultraconservador Víktor Orbán, ha donat el tret de sortida a la seva campanya per a les pròximes eleccions europees del maig carregant contra Brussel·les i la seva política migratòria.

Orbán s'ha erigit en defensor dels cristians d'Europa i ha promès ajudes a la família per fomentar la natalitat, com a manera de lluitar contra la immigració, que associa amb la violència i el final de les nacions del vell continent.

"Vivim en un temps en què cada vegada hi ha menys criatures nascudes a Europa. Per a l'oest, la resposta a aquest repte és la migració. Per cada nen que falta hi ha d'haver una nova entrada i els números estaran bé. Però nosaltres no necessitem números, necessitem nens hongaresos"

El primer ministre d'Hongria ho ha dit al seu tradicional discurs de valoració de l'any. Mentre parlava, centenars de persones s'han concentrat davant la seu del govern hongarès, a Budapest, per protestar contra les polítiques ultranacionalistes que aplica Orbán.

 

Protestes a Budapest contra la gestió d'Orbán (Reuters)


Aquest dilluns, Orbán s'entrevista a Budapest amb el cap de la diplomàcia dels Estats Units, Mike Pompeo, que comença una gira per Europa amb l'objectiu d'enfortir el poder de dissuasió de l'OTAN i contrarestar el poder de Rússia.

El primer ministre hongarès va ser l'únic cap d'estat europeu que va fer costat a Donald Trump, en la campanya de les presidencials del 2016.

 

 

ARXIVAT A:
Extrema dretaUnió EuropeaMigracions
Anar al contingut