Soldats hongaresos patrullant prop de la ciutat de Mórahalom, al costat de la tanca de la frontera amb Sèrbia (Reuters)
Soldats hongaresos patrullant prop de la ciutat de Mórahalom, al costat de la tanca de la frontera amb Sèrbia (Reuters)
Budapest

Orban afirma que Merkel "importa terrorisme, criminalitat i homofòbia"

Les incendiàries declaracions del primer ministre hongarès coincideixen aquest dijous amb una nova cimera a Brussel·les de ministres de l'Interior i de Justícia de la Unió Europea per abordar la crisi dels refugiats

Actualitzat

Els governs europeus continuen sense posar-se d'acord sobre la crisi dels refugiats. Des d'Hongria, el seu primer ministre, Viktor Orbán, ha carregat amb contundència contra la gestió d'Angela Merkel sobre aquesta qüestió. Orbán ha dit que "qui deixa entrar en massa al seu país immigrants del Pròxim Orient sense registrar-los, importa també terrorisme, criminalitat i homofòbia."

En una entrevista que publica el diari alemany "Bild", el mandatari magiar ha posat d'exemple els incidents de Cap d'Any a Alemanya, especialment a Colònia, on alguns immigrants estan acusats d'haver participat en diverses agressions sexuals a dones. Aquest dimecres, Viktor Orbán va anunciar un referèndum a Hongria sobre les quotes europees per a la distribució de refugiats.

Enmig d'aquest clima de tensió, Brussel·les fa aquest dijous una cimera dels ministres de l'Interior i de Justícia de la Unió. També hi serà el viceministre de l'Interior turc, per analitzar en quin punt es troba el pla d'acció bilateral per frenar el flux de refugiats, a canvi d'un ajut financer per Turquia de 3.000 milions d'euros. Bèlgica, per la seva banda, ha reintroduït els controls fronterers davant la possibilitat que es desmantelli el campament de Calais, al nord de França, i ha començat a aplicar les devolucions immediates d'immigrants cap a aquest país: prop de 80 en només 24 hores.

Anar al contingut