Bangalore

Operada amb èxit la nena índia nascuda amb quatre braços i quatre cames

Operada amb èxit la nena índia de 2 anys que va néixer amb quatre braços i quatre cames. La intervenció, en què li han extirpat les extremitats sobrants, ha durat 24 hores. La criatura va adoptar durant la gestació els òrgans d'un germà bessó que no es va arribar a desenvolupar dins l'úter matern. Així, a més dels braços i les cames, la petita tenia els ronyons, la cavitat pulmonar i la columna vertebral del seu germà no nascut. L'equip de metges, format per trenta cirurgians, ha aconseguit extirpar-li els membres sobrants, salvar-li els seus òrgans i reconstruir-li la zona de la pelvis. "Tot ha sortit molt bé", han indicat al final de la intervenció.

Actualitzat
"Més enllà de les nostres expectatives, la reconstrucció ha anat meravellosament". En aquests termes s'ha expressat el cirurgià ortopèdic Sgaran Patil després de la intervenció. La petita Lakshmi ha aconseguit superar la intervenció de 24 hores de durada, durant les quals se li ha pogut fer tot el que estava previst. Després de l'operació, la nena ha quedat ingressada a l'hospital de la ciutat de Bangalore, al sud del país, on es recupera de l'extirpació dels òrgans del seu germà no nascut que s'havien desenvolupat al seu cos durant la gestació. 

I és que el cos de la petita Lakshmi s'havia unit durant la gestació al d'un germà bessó que no es va arribar a desenvolupar dins l'úter de la mare. Per això, la nena havia nascut amb quatre braços, quatre cames, i altres membres del seu germà bessó no nascut com els ronyons, la cavitat pulmonar i la columna vertebral, que tenia unida a la seva. El mal, conegut com a "ischiopagus", li impedia incorporar-se i caminar. 

La família de Lakshmi s'ha mostrat molt contenta per com s'ha desenvolupat l'operació i ha explicat que la petita està "aclaparada". 

En el moment del seu naixement, la nena va ser venerada i presa per la reencarnació de la deessa de la salut índia, que també té quatre braços. Per això els seus pares van posar-li de nom Lakshmi, en honor a la deessa.
 
Anar al contingut