Els quiròfans s'han reservat "per operacions urgents, emergents i trasplantaments" (CCMA)

Operacions ajornades al Vall d'Hebron per una avaria en el sistema de climatització

A partir d'aquest divendres es reprendrà l'activitat quirúrgica ajornada, després que s'hagin solucionat els problemes de climatització

Redacció/AgènciesActualitzat

L'Hospital Vall d'Hebron, pioner en investigació, ha hagut d'ajornar algunes operacions programades no urgents per una avaria en el sistema de climatització que va començar aquest dimarts.

Es tracta d'una "incidència en la climatització general a l'hospital que està afectant diferents zones", segons ha informat el centre, que ha reservat els quiròfans per a les intervencions urgents, els trasplantaments i l'activitat assistencial, que sí que es mantenen amb normalitat.

L'hospital ha confirmat a TV3 que els problemes de climatització ja s'han solucionat i que, a partir d'aquest divendres al matí, es reprendrà l'activitat quirúrgica ajornada.

Durant la incidència, l'hospital ha posat en marxa un pla de contingència per reduir l'activitat als quiròfans, per raons de seguretat.

Des del centre sanitari recorden que la climatització no només afecta la temperatura, sinó també el reciclatge i la renovació de l'aire.

El centre ha enviat un correu intern als professionals que hi treballen en què els demana "comprensió".

L'hospital confia que el problema es resolgui "en qüestió d'hores" (CCMA)


Molta calor en algunes habitacions

Els familiars d'alguns pacients ingressats a traumatologia, que han volgut mantenir l'anonimat, s'han posat en contacte amb TV3 per explicar que fa molta calor a les habitacions i que els han avisat que ajornaven les operacions no urgents per evitar el risc d'infeccions.

L'avaria, però, no és generalitzada, i no afecta totes les habitacions i sales del centre mèdic, sinó només algunes zones.

Imatges d'arxiu d'una intervenció en un quiròfan del Vall d'Hebron (CCMA)

L'hospital també està treballant en "un sistema alternatiu" per poder funcionar amb normalitat "la resta de l'estiu".

Al juny una altra avaria ja va afectar l'UCI pediàtrica del centre.

El parc sanitari Vall d'Hebron és la suma de quatre hospitals: el general, l'infantil, el de la dona i el de traumatologia, rehabilitació i cremats, i s'inscriu al campus universitari del mateix nom.

 

ARXIVAT A:
SalutEnergia
Anar al contingut