Cues AP7 a la Roca del Vallès
La previsió és que hi hagi una alta mobilitat, concentrada especialment a l'AP-7 i a les vies que van cap a la costa (ACN/Carola López)

Un radar indetectable amb helicòpter, novetat d'una operació sortida que s'espera de rècord

El cap de setmana llarg per Sant Joan i el premi d'F1 marquen un episodi de mobilitat en què Trànsit preveu que 460.000 vehicles surtin de l'àrea de Barcelona fins aquest dissabte a les tres de la tarda

RedaccióActualitzat

Operació sortida de rècord a l'àrea de Barcelona aquest divendres, quan comença el cap de setmana llarg per Sant Joan. Es preveu que 460.000 vehicles es mobilitzin fins a les tres de la tarda de dissabte.

A més, coincideix que aquest cap de setmana se celebrarà el Gran Premi de Fórmula 1 al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, fet que generarà també un augment de la mobilitat. 

Per això es preveu que dissabte al matí sigui el dia més complicat, especialment en la franja de nou del matí a una del migdia.

La previsió és que hi hagi una alta mobilitat, concentrada especialment a l'AP-7 i a les vies que van cap a la costa

Els Mossos d'Esquadra faran 1.106 controls de trànsit amb la participació de 1.366 efectius. 315 seran d'alcoholèmia i drogues, 161 de seguretat passiva, 203 de motocicletes, 109 de distraccions, 158 de velocitat i 79 de transports. 


Un radar indetectable amb helicòpter, la novetat de Trànsit

Per aquesta operació sortida amb xifres rècord, Trànsit comptarà amb un nou radar indetectable. Es tracta d'un helicòpter que, a diferència dels vehicles aeris dels quals ja disposava el Servei Català de Trànsit (SCT), podrà multar els turismes amb excés de velocitat. 

En declaracions a "Els matins" de TV3, el director de Trànsit Ramon Lamiel ha explicat que aquest helicòpter fa dues setmanes que vola, i que inclou la novetat que el radar no va acompanyat d'un agent dels Mossos d'Esquadra.

De moment s'ha provat com a reforç dels controls de la C-25, on han perdut la vida cinc persones en el que portem de 2024, del total de 58 víctimes mortals aquest any arreu de Catalunya.

Després d'aquestes dues setmanes de prova, Lamiel ha xifrat en deu les multes per excés de velocitat que aquest radar arriba a posar en una hora i mitja de vol.

A més d'això, Trànsit reforçarà les mesures amb radars en línia per al control de velocitat i amb panells mòbils que intensificaran la senyalització i la informació.

 

Carrils addicionals a 100 quilòmetres per hora

Trànsit establirà divendres a la tarda i dissabte al matí un carril addicional de sortida a l'AP-7, al tram nord (Montornès-Sils) i al tram sud (Martorell-Vendrell). La velocitat màxima en aquests trams amb carril addicional serà de 100 quilòmetres per hora (80 per als camions, que hauran de circular per la dreta).

Aquests carrils estaran controlats per vols d'helicòpter i per patrullatge dels Mossos. A més, entre les 10.00 i les 14.00 hores de dissabte hi haurà restriccions per als vehicles pesants a tot el tram de l'AP-7, i diumenge, de 9.00 a 17.00, en el tram entre Barberà del Vallès i la Roca del Vallès.

Pel que fa a l'F1, Trànsit ha establert per primer cop una sèrie de mesures especials per tal de garantir l'accés i la sortida del circuit, tot i que la principal recomanació és fer ús del transport públic.

Els que hi vagin en vehicle privat, es trobaran que se separarà el flux del trànsit segons l'aparcament al qual es tingui accés. Així, els que vagin als aparcaments A i B hauran d'agafar la C-17, i els que vagin als C i D, l'AP-7.

D'altra banda, a la C-35 hi haurà restriccions per als camions divendres, dissabte i diumenge al matí; i per als turismes dissabte i diumenge al matí.

Retencions a la ronda de Dalt a l'altura de la plaça Karl Marx
Els Mossos d'Esquadra faran 1.106 controls de trànsit (Servei Català de Trànsit)

L'operació tornada, més espaiada

En l'operació tornada s'espera que 280.000 vehicles tornin a l'àrea de Barcelona entre les 12.00 hores de dilluns i la mitjanit d'aquell mateix dia.

S'instal·laran més de 80 kilòmetres de carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l'AP-7 nord entre Sant Celoni i Montornès del Vallès, a l'AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i a la C-32 nord entre Sant Andreu de Llavaneres i Montgat, amb les mateixes limitacions de velocitat que en l'operació sortida.

A més, dilluns de 10.00 a 22.00 hores hi haurà restricció de vehicles pesants a tot el tram de l'AP-7.

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut