Farcells de droga que la policia va poder comissar a les Filipines
Farcells de droga que la policia va poder comissar a les Filipines (Interpol)
Lió

Operació rècord de la Interpol amb 625 tones de droga confiscades i 1.300 detinguts

La droga intervinguda tindria un valor de més de 700 milions de dòlars en el mercat

RedaccióActualitzat

Una operació de la Interpol a gran escala ha permès confiscar la xifra rècord de 625 tones de droga, principalment de tipus sintètic, per valor de 717 milions de dòlars.

El dispositiu també ha portat a detenir 1.333 persones, de 25 nacionalitats diferents, al llarg de cinc setmanes.

L'operatiu, batejat com a Lionfish, es va desenvolupar entre el 23 de juny i el 31 de juliol en una vintena de països, entre els quals el Brasil, Colòmbia i el Marroc, i ha suposat un cop contra el tràfic de drogues per aire, terra i mar en aquests països.

Cocaïna confiscada al Brasil en l'operació internacional
Cocaïna confiscada al Brasil en l'operació internacional (Interpol)

En un comunicat, l'organisme amb seu a Lió ha explicat que es van comissar 35,5 tones de narcòtics tradicionals (20,2 de cocaïna i 11,7 d'haixix) i 291 tones de drogues químiques com metamfetamines (638 quilos), captagon (581 quilos) i ketamina (1,8 tones).

També es van intervenir desenes d'armes de foc i explosius.

Els agents van desmantellar a Cambodja un gran laboratori clandestí capaç de produir milers de quilos de ketamina.

Detinguts i armes intervinguts a l'Iraq
Detinguts i armes intervingudes a l'Iraq (Interpol)

L'operació també ha permès comprovar que es feien servir diversos mitjans de transport per traficar, des de contenidors marítims fins a serveis de correu postal exprés o aeri, vehicles comercials, avionetes i llanxes ràpides.

Combatre globalment un negoci internacional

La Interpol ha remarcat que les drogues sintètiques comporten per als traficants "un marge alt de beneficis". La producció no depèn de factors climàtics, com passa amb la cocaïna o l'haixix, de manera que es poden "produir en entorns urbans propers als grans centres de transport".

Les màfies internacionals de la droga "volen maximitzar beneficis, minimitzar riscos, diversificar grups i arribar als mercats emergents", ha afirmat el director general de la Interpol, l'alemany Jürgen Stock.

El responsable de l'ens policial ha destacat que l'operació Lionfish ha demostrat "el que es pot aconseguir si els països treballen plegats a l'hora d'afrontar aquesta amenaça global".

 

ARXIVAT A:
PolicialDrogues
Anar al contingut