Indignació per la investigació a periodistes pel sumari dels CDR
Un dels CDR detinguts el 23 de setembre

Operació Judes: anul·len l'ordre de presó de 4 CDR per vulneració de drets i continuen a presó

Aquest dimecres han estat citats de nou davant del jutge instructor, que decidirà si els posa en llibertat o els manté a la presó

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres l'Audiència Nacional decidirà si deixa en llibertat els 4 CDR detinguts en l'operació Judes després que aquest dimarts anul·lés les interlocutòries de presó. De moment, aquesta nit han continuat ingressats a la presó de Soto del Real.

Es tracta de Guillem Xavier Duch, Alexis Codina, Eduard Garzón i Xavier Buigas. Les seves defenses es van queixar que no havien pogut accedir a informació essencial sobre les raons de la presó provisional, acordada el 26 de setembre.

Ara, la sala del penal de l'Audiència Nacional els ha donat la raó, perquè ha considerat que no van rebre la informació necessària en la vista en què es va decidir el seu ingrés a la presó.

Per això, s'ha fixat una nova vista per a aquest dimecres a les 12. La nul·litat afecta, de moment, quatre dels CDR empresonats, però més endavant s'hi podrien afegir els recursos presentats per dos detinguts més.

Alerta Solidària ha fet un comunicat en el qual afirma que això demostra que es van vulnerar els drets dels detinguts i denuncia que ara es vulgui fer una nova maniobra jurídica per mantenir-los a la presó.

 

 

ARXIVAT A:
Operació JudesCDR
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut