És una iniciativa pionera, perquè en general aquests detalls són només de domini policial (EFE/Interpol)

Operació Identifica'm: la Interpol demana ajuda per saber qui són 22 dones assassinades

És una iniciativa pionera, perquè els anomenats "avisos negres" solen mantenir-se sota secret policial

Arola Cumeras i BantulàActualitzat

La dona del tatuatge de la flor, la dona del canal o la dona del braçalet. Totes tres van tenir un final tràgic fa anys i encara hi ha moltes incògnites al voltant de la seva mort. Ara, la Interpol fa una crida, a través de l'anomenada Operació Identifica'm. Ha fet públiques imatges i detalls per intentar saber qui són 22 dones que es creu que van ser assassinades.

Els cadàvers els van trobar a Bèlgica, Alemanya i els Països Baixos, però mai no se n'ha pogut verificar la identitat. Aquests casos sense resoldre no són nous. La majoria d'elles van morir fa una dècada o, fins i tot, 40 anys enrere.

Les proves suggereixen que un gran nombre d'aquestes dones podrien procedir d'altres països, per la qual cosa es fa una crida global. Els investigadors creuen que algunes de les dones provenien de l'Europa de l'Est.

Des de la policia neerlandesa, la forense Carina van Leeuwen i el portaveu Martin de Wit han explicat:

"La majoria de les víctimes van morir de manera violenta i algunes també van patir abusos. En part perquè probablement provenien d'altres països, encara no se n'han pogut certificar les identitats."

La Interpol ha elaborat un apartat per a cada víctima i una part del perfil s'ha obert a tothom. Hi ha imatges fetes a partir de reconstruccions facials i altres elements com el vestuari que podrien ajudar a la identificació, amb l'esperança que algú les reconegui. També n'han fet un vídeo:

 

L'Organització Internacional de Policia Criminal (Interpol) diu que, si hi ha ciutadans que poden compartir pistes, podrien ser de molta ajuda. Demanen a tothom que conegui alguna persona que ha desaparegut que ho revisi i deixen formularis de contacte per aportar informació.

Es tracta d'una iniciativa pionera, segons fonts de la mateixa organització. En general, aquests "avisos negres", com els anomenen, es mantenen sota secret policial.  

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaDrets humansAlemanyaBèlgicaPaïsos Baixos
Anar al contingut