La policia ha entrat i escorcollat 14 habitatges de l'àrea metropolitana de Barcelona

Almenys 25 detinguts d'un grup criminal vinculat als Casuals, radicals del Barça

L'operació encara està en marxa i no es descarten més arrestos; se'ls imputa un homicidi, algun segrest, tinença d'armes i extorsió

Redacció /AgènciesActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut 25 persones per pertinença a un grup criminal vinculat als Casuals, una branca dels Boixos Nois coneguts per ser la facció més violenta dels seguidors del Barça. Se'ls imputa un homicidi, algun segrest, tinença d'armes i extorsió. Els Mossos els atribueixen les extorsions dels últims mesos en el món de l'oci nocturn.

Un dels caps detinguts és Francisco Pérez, àlies Paco el Gordo, que la policia ha detingut a Santa Coloma de Cervelló.

Un dels caps detinguts és Francisco Pérez, àlies Paco el Gordo (CCMA)


L'operació ha començat poc després de les sis del matí a diverses localitats de l'àrea metropolitana de Barcelona, fins ara ja s'ha entrat i escorcollat fins a 17 domicilis i no es descarten més arrestos.

Durant els escorcolls s'han intervingut cinc armes de foc, diverses armes blanques, altres armes prohibides i armilles antibales. També s'hi ha trobat marihuana i anabolitzants, i en dos domicilis s'han desmantellat dues plantacions interiors d'unes 300 plantes cadascuna. S'han intervingut uns 180.000 euros en metàl·lic, rellotges i vehicles d'alta gamma de procedència presumptament il·lícita i diversos dispositius electrònics.
 

Assalt a un bar de Cornellà

Segons ha explicat la policia, l'inici de la investigació se situa en l'assalt violent a un bar de Cornellà de Llobregat, el novembre passat, freqüentat per seguidors radicals del RCD Espanyol, on diverses persones van resultar ferides. 

Amb la informació d'aquests fets, els agents van comprovar que es tractava de persones vinculades als Casuals, una organització criminal estructurada i vertical. Arran de la investigació també van poder comprovar que es dedicaven a cometre fets delictius d'extrema gravetat. 

Després de nou mesos d'investigació, s'han obtingut indicis suficients per atribuir-los delictes d'homicidi, segrest, cultiu i tràfic de marihuana, amenaces, lesions, extorsió, desordres públics en l'àmbit de l'esport i organització criminal, segons han detallat els mateixos Mossos d'Esquadra. 

L'operació encara està en marxa, tenen prevista l'entrada a domicilis de Barcelona, Viladecans, Gavà, el Prat de Llobregat, Castelldefels, Torrelles de Llobregat, Sant Pere Sacarrera, Sant Quintí de Mediona, Sitges, Corbera de Llobregat, Barberà del Vallès, Sabadell, Cunit, Girona i Hostalets de Pierola.

La fase d'investigació s'ha realitzat mitjançant un equip conjunt entre la Unitat Central d'Investigació d'Extremismes Violents (UCIEV) de la Comissaria General d'Informació (CGINF) i la Unitat Central de Segrestos i Extorsions (UCSE) de la Comissaria General d'Investigació Criminal (CGIC).
 

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut