El Camp Nou en una imatge d'arxiu
Barcelona

Set detinguts en una operació contra la falsificació d'entrades del Barça

L'operació té lloc dos dies abans del clàssic al Camp Nou

RedaccióActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut 7 persones en una operació contra una presumpta trama dedicada a la falsificació d'entrades del Barça al Camp Nou.

S'han fet 12 registres a empreses de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat per ordre del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona després que la Fiscalia Anticorrupció n'obrís diligències amb el suport del club blaugrana.

La majoria de registres s'han fet a la ciutat comtal però la Guàrdia Civil també ha confirmat que els agents també estan treballant a Sant Quirze del Vallès i Santa Maria de Palautordera.

Copiaven el codi QR

Les empreses investigades burlaven el sistema de control que fa servir el club a les entrades aconseguint abonaments oficials. En copiaven el codi informàtic QR i els duplicaven per després fer noves entrades que no passaven per la taquilla.

Al clàssic del passat 6 de maig es van detectar 2.822 entrades falsificades i la Fiscalia Provincial de Barcelona va instar a iniciar la investigació dels fets, que va determinar que almenys 8 empreses van vendre entrades falses amb uns beneficis d'1,5 milions d'euros. 

El FC Barcelona va sancionar els socis que van facilitar el seu carnet a la trama i fins i tot alguns van ser suspesos i 33 van ser expulsats per reiterar en els fets. Un total de 525 socis afectats van interposar una demanda contra el club per les sancions que els va imposar que finalment el jutjat ha desestimat. 

L'operació Duarte tracta de determinar si les persones implicades formen una organització criminal que capta socis per aprofitar-se dels seus carnets i generar entrades falses.

Aquests registres es fan dos dies abans que se celebri el Barça-Madrid al Camp Nou.

 

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut