Cau a Barcelona un dels narcotraficants que més droga mouen a nivell mundial

L'operació, amb un total de catorze detinguts, la porta a terme la Guàrdia Civil en diversos punts de la ciutat, tot i que es localitza principalment als barris del Poble-sec i Sant Antoni

Actualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut un líder mundial del narcotràfic en una operació als barris del Poble-sec i Sant Antoni de Barcelona. Es tracta d'un dels narcotraficants que més droga mouen a nivell mundial.

En el mateix operatiu, hi ha hagut un total de 14 detencions. La instrucció la porta un jutjat de Cadis, i és que el narcotraficant, segons ha pogut saber TV3, subministrava haixix al clan dels Castañas, un dels líders del narcotràfic al Camp de Gibraltar.

Al detingut també se'l vincula al tràfic de cocaïna provinent de Sud-amèrica. En la mateixa operació, s'ha detingut una quinzena persona a Vigo.

A Barcelona, s'han fet una dotzena d'escorcolls, cinc dels quals a la confluència de l'avinguda del Paral·lel amb el carrer Blai. A més de diverses vivendes, s'han registrat locals comercials, perquè també se'ls investiga per blanqueig de capitals i per pertinença a organització criminal.

Agents de la Guàrdia Civil s'emporten un dels detinguts
Agents de la Guàrdia Civil s'emporten un dels detinguts (ACN/Blanca Blay)

L'operació també s'ha desenvolupat en altres punts de la capital catalana, i a Cerdanyola del Vallès.


Amb el suport d'un helicòpter

Hi participen agents sobre el terreny de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. L'operació té el suport aeri d'un helicòpter, que ha sobrevolat la zona del Poble-sec des de primera hora del matí.

Molts veïns havien expressat el seu malestar a les xarxes socials durant la matinada i primera hora del matí pel soroll d'aquest helicòpter.

Alhora, també s'estan fent diverses actuacions a Cadis, en una operació que encara està oberta.


Desarticulat també un grup vinculat a un càrtel mexicà

Aquest dimarts també s'ha sabut que, en una altra operació antidroga, s'ha desarticulat un grup criminal que introduïa grans quantitats de droga amagada aquí dins, en blocs tèrmics de formigó. Això feia molt difícil detectar-la quan arribava al port de Barcelona.

En aquest cas, els 16 detinguts estaven vinculats amb el càrtel mexicà.

ARXIVAT A:
PolicialFrau fiscalDroguesGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut