La policia alemanya ha fet cinc escorcolls
La policia alemanya ha fet cinc escorcolls (Reuters/Matthias Rietschel)

Operació contra negacionistes a Saxònia que planejaven un complot contra el primer ministre

La policia alemanya busca sis sospitosos, que organitzarien a través de Telegram la mort del polític

RedaccióActualitzat

La policia alemanya ha posat en marxa una operació contra els membres d'un grup de Telegram que volien assassinar el primer ministre de Saxònia, Michael Kretschmer.

El grup en qüestió es diu Dresden Offlinevernetzung (Xarxes Offline de Dresden) i es manifestaven en contra de les vacunes anticovid i les restriccions per aturar la pandèmia. Entre els missatges interceptats, una nota de veu en què l'administrador del grup afirmava:

"Entreu on és l'individu, traieu-lo i pengeu-lo."

Segons va publicar la setmana passada un mitjà local, la revista ZDF, els missatges que s'intercanviaven els membres d'aquest grup, un centenar, donavaena entendre que tenien armes esmolades i ballestes.

La sospita s'ha confirmat aquest dimecres al matí quan la unitat especialitzada en terrorisme i extremismes de la policia de Saxònia ha escorcollat sis habitatges a l'est de l'estat, quatre dels quals a Dresden i un a Heidenau. N'han informat a Twitter:

Ara per ara no s'ha comunicat cap detenció, tot i que la policia alemanya ha informat que es busquen sis sospitosos.

El grup investigat s'organitzava a través de Telegram
El grup investigat s'organitzava a través de l'aplicació de missatgeria Telegram (Reuters/Matthias Rietschel)


Protestes contra les restriccions

Saxònia és el segon estat d'Alemanya on es registren més contagis de coronavirus i és el que té la taxa de vacunació més baixa. En les últimes setmanes s'hi han organitzat protestes contra les restriccions per la pandèmia.

El mes passat, un grup de manifestants va fer una concentració amb torxes davant de la casa de la ministra de l'Interior de Saxònia.

ARXIVAT A:
Alemanya
Anar al contingut