40 detinguts en la macrooperació contra el tràfic d'armes i drogues a Badalona
Macrooperació amb 600 mossos centrada al barri de Sant Roc de Badalona (ACN/Eduard Batlles)

40 detinguts en una macrooperació contra el tràfic d'armes i drogues a Badalona

600 agents dels Mossos participen en un operatiu en què s'ha trobat droga i diners a les clavegueres

Redacció / ACNActualitzat

Macrooperació dels Mossos contra el tràfic d'armes i drogues, i contra el blanqueig de diners amb l'epicentre a Badalona. S'han fet una quarantena de detencions i una trentena d'escorcolls en un operatiu dels Mossos en què han participat més de 600 agents i que ha començat de matinada i s'ha allargat tot el matí.

La meitat de registres s'han fet a Badalona, i la resta, en altres poblacions, com Barcelona, Alella, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans, dins de l'àrea que els Mossos denominen Barcelonès Nord.
 

(TV3)

 

A Badalona, els Mossos han acordonat una zona al voltant de dos blocs del barri de Sant Roc, situats entre els carrers Càceres i Còrdova, on s'han fet la majoria dels escorcolls.

 

 

Un helicòpter ha sobrevolat la zona des de primera hora del matí, com els Mossos han alertat a través de les xarxes socials.

 

 

L'objectiu de l'operació era desmantellar un clan dedicat al tràfic d'armes i de drogues, i que també blanquejaria els diners obtinguts amb aquestes activitats criminals.

 

 

L'operatiu dels Mossos estava format per diferents unitats, com la de Subsòl, queha escorcollat el claveregam, on, de fet, s'ha trobat diners i droga que els integrants de la xarxa haurien llançat abans que la policia entrés en algun domicili.

Els agents han entrat als edificis pel sostre i pel subsòl i s'han fer servir radials, ja que ha trobat domicilis fortament blindats.

 

 

La Unitat del Subsol dels Mossos ha trobat bitllets i droga a les clavegueres (TV3)

 

Coordinada pel jutjat d'instrucció número 3 de Badalona, aquesta és una de les operacions més grans fetes mai a Catalunya segons Mossos, i és fruit d'una llarga investigació prèvia.


Operació "prou satisfactòria"

Les primeres investigacions que han conduït a l'operació van començar fa un any des de la Unitat d'Investigació de Badalona, segons han explicat els Mossos, arran d'una sèrie d'indicis sobre l'augment de la venda de drogues, sobretot cocaïna, i de la presència d'armes.

"Fa un temps que tenim constància de l'augment de presència d'armes en el territori, causat sobretot per un repunt en determinats tràfics de drogues."


Toni Rodríguez, cap de la Divisió d'Investigació Criminal de la policia catalana, ha afegit que "aquest augment de presència d'armes ens preocupa".

En declaracions als mitjans, Rodríguez ha valorat que l'operació "està sent prou satisfactòria". També, que "l'operació no s'acaba segurament avui, demà quedaran algunes diligències per fer".

 

(TV3)

 

Neguit entre els veïns

A primera hora ja s'han pogut veure agents que treien objectes dels edificis on es fan els escorcolls, que han traslladat fins als vehicles policials.

 

Efectius policials amb material decomissat durant els escorcolls (TV3)

 

Molts veïns han seguit el gran desplegament policial expectants, de casa estant o des del carrer. Els Mossos també han explicat que l'augment de venda de drogues havia causat neguit entre els veïns del barri, factor que també feia necessària l'operació policial.

 

Veïns del barri de Sant Roc de Badalona segueixen amb expectació el desplegament dels Mossos (TV3)

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraDrogues
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut