Open Arms se sent víctima d'un segrest i avisa que no pot garantir la seguretat
Els migrants a bord de l'Open Arms

Open Arms se sent víctima d'un segrest i avisa que no pot garantir la seguretat

El fundador d'Open Arms, Òscar Camps, interpel·la directament el govern espanyol: "Som víctimes d'un segrest"

RedaccióActualitzat

Setzè dia a bord de l'Open Arms. 134 persones continuen esperant, a només una milla de Lampedusa, que se'ls permeti desembarcar. La situació a bord és, segons expliquen els tripulants, insostenible. Tant, que afirmen que ja no poden garantir la seguretat a bord. El fundador de l'ONG interpel·la directament el govern espanyol i assegura que són "víctimes d'un segrest". Davant el bloqueig, la Fiscalia italiana ha obert una investigació.

La convivència a bord de l'Open Arms és cada dia més complicada. Les tensions es multipliquen entre els 134 migrants que hi conviuen en un espai molt reduït.

 

 

Open Arms assegura que es troben en una situació de gran necessitat. Divendres demanaven l'evacuació immediata de tots els migrants i avui afirmen que no poden garantir la seguretat:

"Després de 16 dies a l'espera de tenir un port segur on desembarcar, de 6 evacuacions mèdiques i d'haver informat sobre la nostra situació a les autoritats, sense que hàgim obtingut cap resposta, ens trobem en situació de necessitat i ja no podem garantir la seguretat de les 134 persones a bord."

La decisió de dimecres d'un tribunal italià d'aixecar la prohibició de Salvini al vaixell d'entrar en aigües d'aquest país no ha facilitat, per ara, el desembarcament a Lampedusa, només ha permès al vaixell acostar-se a la costa. L'ONG catalana considera que el govern italià incompleix l'ordre judicial i assegura que se sent víctima d'un segrest.

Òscar Camps, fundador d'Open Arms, ha enviat un missatge directament al govern espanyol perquè els protegeixi:

Camps parla de segrest i la justícia italiana ho investiga. La Fiscalia italiana ha obert cas pel bloqueig de l'Open Arms, precisament per segrest. Els fiscals de Palerm, a més, ja han assignat tutors als menors a bord de l'Open Arms.

 

 

El president del Parlament Europeu ha demanat que es permeti el desembarcament. La qüestió, a més, divideix el govern italià, amb Salvini enfrontat amb altres ministres. L'alcalde d'aquesta petita illa també demana que el vaixell arribi al seu port.

"Si desembarquen tots alhora, el centre d'atenció estarà ple. Però el problema no és si el centre és ple o buit, el problema fonamental és que aquesta gent ha de desembarcar perquè amb les condicions sanitàries que tenen al vaixell, segons el codi de navegació, han d'atracar al port de Lampedusa."

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, diu que no s'entén la posició d'Itàlia sobre l'Open Arms i alerta del radicalisme de l'extrema dreta. Calvo demana que tothom, estats i entitats, compleixin les normes.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut