Open Arms presenta el seu vaixell més gran, que pot acollir 1.000 refugiats

La nau es diu Open Arms Uno i s'ha convertit en la nova insígnia de l'ONG, amb 66 metres d'eslora i capacitat per a 1.000 persones

RedaccióActualitzat

Open Arms ha presentat el seu nou vaixell humanitari. Ho ha fet al port de Barcelona, amb un espectacle dirigit per la Fura dels Baus i la col·laboració de la mezzosoprano Mar Esteve i de Joan Dausà.

El vaixell s'ha batejat amb el nom d'Open Arms Uno. Amb 66 metres d'eslora i 15 de mànega, es converteix en l'embarcació insígnia de l'ONG. Pot arribar a acollir fins a 1.000 refugiats.

La nau va ser construïda a Noruega l'any 2000. Fins ara havia fet tasques polivalents de suport, de salvament marítim i de transport de materials i equips al mar del Nord. Té una coberta de 353 metres quadrats, on pot aterrar un helicòpter en cas d'emergència i evacuació. Portarà a bord 4 llanxes RHIB per fer els rescats. També compta amb un hospital amb 26 llits.

La nau ha quedat atracat al Moll d'Espanya, a tocar del Maremàgnum. S'hi estarà uns dies abans de salpar cap al Mediterrani per fer tasques de salvament.

L'ONG espera que d'aquí dues o tres setmanes puguin aconseguir els permisos per salpar.

Òscar Camps, fundador de l'ONG humanitària Proactiva Open Arms, s'ha mostrat orgullós de la nova embarcació: "Si amb l'Open Arms antic, el vell remolcador, vam poder arribar fins al mar Negre a defensar els drets humans, amb l'Open Arms Uno podrem arribar a qualsevol racó del planeta".

La tasca de l'ONG no s'atura. Fora de port, Open Arms té dos vaixells. Un que està desembarcant un nou carregament d'ajuda humanitària al port d'Odessa i que porta el nom de l'entitat. I l'Astral, que es dirigeix a una nau a la deriva amb problemes al Mediterrani central, segons ha explicat Camps.

ARXIVAT A:
MigracionsRefugiats
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut