Josefa, atesa per membres d'Open Arms al port de Palma
Josefa, atesa per membres d'Open Arms al port de Palma

Open Arms i la dona camerunesa rescatada dimarts denuncien la guàrdia costanera líbia

La denúncia seria per omissió de socors, homicidi imprudent i maltractaments

RedaccióActualitzat

Josefa, la dona camerunesa rescatada dimarts per Open Arms i que ha arribat avui a Palma, vol presentar una denúncia contra la guàrdia costanera líbia. Segons ha explicat l'ONG, l'últim que recorda la dona abans del rescat de dimarts és que els van colpejar, a ella i a les altres persones que viatjaven en una embarcació pel Mediterrani central. I per això vol interposar una denúncia, per maltractaments.

L'ONG Proactiva Open Arms, per la seva banda, ja hauria presentat dues denúncies, contra el vaixell mercant Triado i contra el capità de l'embarcació de la guàrdia costanera líbia, per omissió de socors i homicidi imprudent.

Un permís de residència de 45 dies

El vaixell on viatjava Josefa ha arribat al port de Palma poc abans de les 9 del matí d'aquest dissabte. La dona, de 40 anys, ha estat portada a l'hospital de Son Espases, on ha passat revisió mèdica. Quan va ser rescatada tenia símptomes d'hipotèrmia i deshidratació i es trobava en estat de xoc.

El vaixell d'Open Arms, a l'arribada a Palma aquest dissabte


Agents d'estrangeria l'han identificat per tramitar un permís de residència temporal de 45 dies. Finalment, ha de ser traslladada a un centre d'acollida, que no s'ha donat a conèixer per preservar la seva intimitat.

Quant als cadàvers de la dona i el nen, trobats també dimarts, han estat traslladats a l'Institut Anatòmic Forense per practicar-los les autòpsies i prendre dades genèriques per a una possible identificació posterior. De moment, però, se'ls enterrarà en dues sepultures anònimes.

Amb aquestes dues, les morts d'immigrants al Mediterrani aquest any ja són 1.490.

ARXIVAT A:
Societat Civil CatalanaMigracions
Anar al contingut