Òscar Camps i Carola Rackete, proposats per a la Medalla d'Or del Parlament
L'Open Arms, sortint del Port de Barcelona el 23 d'abril (ACN)

Open Arms desafia els governs europeus i reprèn els rescats al Mediterrani

Les autoritats espanyoles van permetre que el vaixell de l'ONG salpés per portar ajuda humanitària al mar Egeu, però sense participar en salvaments

Actualitzat

El vaixell de l'ONG Proactiva Open Arms reprendrà els rescats de migrants al Mediterrani central malgrat la política de ports tancats del govern italià.

Ho ha anunciat el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, en el seu compte de Twitter, en què confessa que s'ha sentit dolgut en veure la imatge d'un pare i una filla ofegats quan intentaven entrar als Estats Units:

 

 

El vaixell de l'organització humanitària es trobava al port de Nàpols i, a partir d'ara, reprendrà els rescats. L'Open Arms serà l'única nau que hi haurà en aigües del Mediterrani central amb aquesta funció.

 

 

Permís per navegar sense rescatar 

Les autoritats espanyoles van impedir a l'Open Arms participar en rescats al Mediterrani. Després de cent dies bloquejat al port de Barcelona, van permetre que salpés el mes d'abril passat per portar ajuda humanitària al mar Egeu, però sense participar en salvaments.

D'altra banda, la justícia italiana manté oberta una investigació contra dos membres de l'ONG, als quals acusa d'afavorir la immigració il·legal amb els seus rescats davant les costes de Líbia.

El vicepresident i ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, manté tancats els ports del país als vaixells d'ONGs que rescaten persones al mar. Una prohibició que aquest dimecres s'ha saltat una embarcació de l'ONG Sea Watch, que ha entrat sense permís en aigües de l'illa italiana de Lampedusa amb 42 migrants a bord.

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut