Open Arms denuncia una campanya contra les ONG que rescaten refugiats

RedaccióActualitzat

El director de l'ONG badalonina Proactiva Open Arms, Òscar Camps, denuncia una campanya contra les organitzacions, com la seva, que es dediquen al rescat d'immigrants al Mediterrani.

En una entrevista a "El suplement" de Catalunya Ràdio, Camps creu que Europa vol silenciar la seva veu com a testimonis del que passa al mar:

"Som testimonis incòmodes del que està passant. Estem denunciant aquesta inacció deliberada d'una missió o unes tasques de salvament que no estan encomanades a ningú."

Diari de bord: TV3 des de l'Open Arms

Camps creu que s'està posat les ONG "com a causa de la crisi migratòria".

"Se'ns acusa absolutament de tot."


Un dels entrebancs a les ONG és l'obligatorietat de firmar un codi de conducta davant les autoritats italianes per poder fer rescats a les seves aigües. Camps diu que ells el signaran:

"Com que estem acostumats a desobeir, tampoc ens preocupa gaire firmar un codi que no diu res."

Però també adverteix que, segons les circumstàncies, també s'ho saltaran:

"Respectem els codis que estan per damunt d'aquest codi. Per damunt de tot està la vida humana i davant la vida humana no ens aturarem per cap codi."

Per aquest codi, la marina italiana ja ha impedit que desembarquessin a Lampedusa les 127 persones rescatades per un vaixell de Metges Sense Fronteres. Aquesta ONG es nega a firmar el codi de conducta. Als immigrants, els han acabat transbordant a dues patrulleres dels guardacostes, que els han dut fins al port.


ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut