Open Arms denuncia que porta cinc dies sense poder atracar en un port de Lesbos
L'Open Arms sortint aquesta tarda del port de Barcelona

Open Arms denuncia que porta cinc dies sense poder atracar al port de Lesbos

El vaixell està esperant en aigües del mar Egeu per repartir material humanitari per als refugiats de l'illa

El vaixell humanitari Open Arms porta cinc dies davant del port de Mitilinim, davant l'illa de Lesbos (Grècia) sense poder atracar ni desembarcar l'ajuda humanitària. L'ONG ha criticat que no reben autorització per entrar al port, amb la qual cosa impedeixen que arribi l'ajuda als refugiats.

L'embarcament va arribar a Lesbos divendres passat per repartir material humanitari als refugiats que es troben a l'illa del mar Egeu.
 


L'organització ha explicat que, a l'arribar al port, se'ls va assignar un amarrament que, segons indiquen les cartes de navegació, té una profunditat inferior al calat del vaixell. Això fa que sigui un amarrament "no segur".

L'Open Arms va rebre autorització el 17 d'abril de la Capitania Marítima de Barcelona per navegar cap a les illes gregues per transportar unes 20 tones de material sanitari, d'higiene, roba i kits de primera necessitat per als camps de refugiats.

La idea era descarregar la major part del material al port de Lesbos, on hi ha la majoria dels refugiats, i finalitzar la missió a Tessalònica, la segona ciutat més gran de Grècia, on tenen previst repartir el material restant, incloses 60 bicicletes per millorar la mobilitat dels refugiats.
 

Un viatge ple de complicacions

El vaixell es va posar en marxa el dia de Sant Jordi i la primera escala que va fer va ser a l'illa de Samos on, segons ha assegurat l'ONG, no va poder desembarcar el material sanitari destinat als camps de refugiats.
 


A més, poques hores després d'atracar, els van "convidar" a abandonar l'amarrament que se'ls havia assignat perquè estava destinat a un vaixell militar que estava a punt d'arribar.

Després d'això, el vaixell va partir rumb a Lesbos sense poder efectuar l'entrega de material destinada al camp de Samos.

ARXIVAT A:
Drets humansSíriaMigracions
Anar al contingut