Open Arms denuncia que 1.000 persones van a la deriva en 7 barques al Mediterrani

RedaccióActualitzat

L'ONG Proactiva Open Arms denuncia que s'han ofert a Itàlia per salvar un miler de persones que van a la deriva al Mediterrani en set barques i sense armilles salvavides, i que des de Roma els han respost que no els necessiten.

 


L'ONG catalana assegura que el Centre de Coordinació de Rescats Marítims de Roma ha denegat la petició d'auxili que han ofert. Proactiva Open Arms diu que Itàlia acostuma a avisar els guardacostes de Líbia perquè es facin càrrec de les persones que són en aigües internacionals i les portin fins a territori africà. Acusen Europa de girar l'esquena a aquesta realitat.


Tot i això, l'ONG catalana es dirigeix a la zona.

 

Torra i Colau s'ofereixen a acollir-los

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha denunciat aquesta situació a través de Twitter. Ada Colau diu que Itàlia pretén deixar mil persones a la deriva en mans de Líbia, on assegura que es tortura, viola i esclavitza les persones. Colau fa una crida al govern de Pedro Sánchez i a la vicepresidenta Carmen Calvo perquè ajudin Open Arms a salvar vides. Per últim, l'alcaldessa ofereix Barcelona com a "port segur".


El president de la Generalitat, Quim Torra, també s'ha ofert, a través de Twitter, a acollir els refugiats i ha dit que Catalunya està preparada per rebre'n, com a mínim, 1.800.

 



 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut