Open Arms demana a Malta que permeti desembarcar els 160 migrants rescatats
L'actor Richard Gere participa en una roda de premsa de l'ONG a Lampedusa i denuncia la "paranoia generalitzada" cap als nouvinguts
Open Arms demana a Malta que permeti desembarcar els 160 migrants rescatats

Open Arms demana a Malta que permeti desembarcar els 160 migrants rescatats

L'actor Richard Gere participa en una roda de premsa de l'ONG a Lampedusa i denuncia la "paranoia generalitzada" cap als nouvinguts

Aitor Álvarez García Actualitzat
TEMA:
Migracions
Open Arms adverteix que "cap multa" farà que deixin de protegir "la vida humana al mar"
Richard Gere, sota l'atenta mirada d'Òscar Camps, durant la roda de premsa (Reuters)

El fundador de Proactiva Open Arms, Òscar Camps, ha advertit de la situació "delicada" que es viu a l'interior del vaixell de l'ONG, després que hagin rescatat 39 persones més al Mediterrani i Malta s'hagi ofert a acollir-los. Demana un port segur per a tots els migrants que hi ha al vaixell, 160 en total, i no només per als salvats aquesta matinada.

El fundador de l'ONG ha garantit que resistiran i que "cap multa" ni cap "codi de conducta política" evitarà que continuïn protegint la "vida humana al mar".

Open Arms ha fet una roda de premsa a l'aeroport de Lampedusa, en què ha participat també l'actor Richard Gere, que ha carregat contra la llei antiimigració de Salvini i la "paranoia generalitzada" cap als nouvinguts. Demana acollir-los, perquè acumulen "històries de molt de patiment".

Gere es va acostar aquest divendres amb el seu iot al vaixell i va portar aliments per als migrants que encara esperen port. Assegura que ningú li va demanar que hi anés:

"Vaig venir de manera espontània. Estava passant les vacances amb la meva família a prop de Roma i vaig decidir visitar l'Open Arms, organització que vaig conèixer fa uns anys a Barcelona".

L'actor de Hollywood també ha explicat que gairebé totes les dones que hi ha al vaixell han estat "violades i torturades repetidament" a Líbia i ha indicat que a bord de l'Open Arms hi ha "una família de dones, àvia, mare i netes", que han fugit del seu país d'origen, patint tortures, per buscar un futur millor a Europa.

El rescat d'aquesta matinada arriba hores després que el vaixell Astral de la mateixa ONG, Open Arms, hagi salpat del Port de Badalona per assistir l'embarcació que fa més d'una setmana que navega prop de l'illa italiana de Lampedusa a l'espera d'un port segur on atracar.

La tripulació de l'Astral preveu quedar-s'hi un dia i tornar a Badalona d'aquí a una setmana. L'embarcació ha sortit carregada de menjar, sobretot de fruita, verdura, carn, pa i arròs en grans quantitats. A més, també duien recanvis per al motor i oli de l'Open Arms, vaixell principal de l'organització.

 

Anar "al port més segur"

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Carmen Calvo, ha insistit aquest dissabte que Espanya és el país que acull "millor". En una atenció als mitjans a Sevilla, la ministra de la Presidència ha situat l'Estat com una referència en els rescats al Mediterrani i ha exigit a la resta d'estats europeus que assumeixin la mateixa "responsabilitat".

"Espanya és el país que millor ho fa cada dia, amb nom i cognom de les persones que rescatem i salvem"

Calvo assegura que Espanya té "les lleis a les mans" i ha demanat al vaixell de l'ONG Open Arms que es dirigeixi cap al port "més segur i proper".

 

160 migrants més

A les 160 persones que esperen a l'Open Arms, s'hi han de sumar les que han estat rescatades, davant les costes de Líbia, per l'Ocean Viking, el vaixell de Metges sense Fronteres i SOS Mediterranée. Són 85 dijous i una vuitantena més aquest mateix dissabte.

Prop de 320 persones que van sumant dies a alta mar, de moment sense cap port segur on poder desembarcar.

ARXIVAT A:
Migracions

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

Anar al contingut