Open Arms col·laborarà amb el Departament de Salut
Open Arms col·laborarà amb el Departament de Salut

Open Arms ajudarà el govern a fer el test de la Covid-19 en residències de gent gran

10 voluntaris d'Open Arms també col·laboraran en el trasllat de gent gran procedent de residències, en el marc d'un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona

RedaccióActualitzat

L'ONG Open Arms ha anunciat aquest dissabte que col·laborarà amb el Departament de Salut en un "pla de xoc" per realitzar tests de coronavirus en 290 residències de gent gran de Catalunya on hi hagi, almenys, un cas positiu.

El fundador i director de l'entitat, Òscar Camps, en una piulada, ha assegurat que ja ho tenen "tot preparat" per començar a participar en el projecte, del qual esperen la "llum verda" de la Conselleria.

Segons Camps, en set dies, els voluntaris de l'organització podrien visitar totes les residències afectades per la pandèmia, en què viuen un total de 20.000 persones.

 

Vergés: Salut s'està coordinant amb Open Arms per a la integració

La consellera Alba Vergés ha explicat en roda de premsa que la Salut s'està "coordinant" amb l'ONG perquè aquests voluntaris s'integrin al sistema. Els membres d'Open Arms, ha afegit la consellera, han estat "formats" per fer tests, i per tant se'ls considera personal necessari en la situació que es viu actualment. Vergés considera que s'ha de començar a fer tests a la població més vulnerable: la gent gran de les residències i els professionals sanitaris.

 

Col·laboraran en el trasllat de gent gran de residències

Aquest anunci arriba després que Open Arms informés aquest divendres que 10 dels seus voluntaris col·laboraran en el trasllat de gent gran procedent de residències "mentre sigui necessari", en el marc d'un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Barcelona.

 

Participen en un assaig clínic

Així mateix, l'ONG participa en un assaig clínic impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida, l'Hospital Germans Trias i Pujol i IrsiCaixa que realitza tests diagnòstics a ciutadans i professionals que han estat en contacte amb contagiats.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut