Moment del rescat fins al vaixell Open Arms dels migrants que navegaven pel Mediterrani central (@campsoscar)
Moment del rescat fins al vaixell Open Arms dels migrants que navegaven pel Mediterrani central (@campsoscar)

Open Arms acaba el 2020 amb el rescat de 160 persones al Mediterrani central

Els migrants rescatats es troben en bon estat de salut i esperen que algun país europeu els autoritzi a desembarcar

RedaccióActualitzat

En l'últim dia del 2020, el vaixell de l'ONG catalana Open Arms ha rescatat uns 160 migrants que navegaven a la deriva al Mediterrani central amb la intenció d'arribar a Europa.

L'embarcació en què viatjaven havia salpat aquest dimecres, dia 30 de desembre, de la ciutat líbia de Sàbrata, a uns 60 quilòmetres de Trípoli.

El fundador de l'ONG, Òscar Camps, ho ha anunciat a través de les xarxes socials:

 

 

Els migrants rescatats, majoritàriament de nacionalitat eritrea, es troben en bones condicions de salut i esperen que algun país europeu els autoritzi a desembarcar en un port.

Entre els rescatats hi ha dotze dones, sis infants i 40 menors més que viatgen sols.

En un comunicat, l'ONG critica l'actitud dels països europeus per no "assumir la responsabilitat de protegir els drets i la vida".

En unes imatges difoses per l'ONG, es veu els migrants cantant i ballant. "Avui, el primer dia d'un any que comença, a bord de l'Open Arms celebrem la vida", assenyala el tuit:

 

 

El vaixell Open Arms va salpar del port de Barcelona el 23 de desembre en la seva missió 79 per fer operacions de salvament al Mediterrani central.

L'ONG va explicar aleshores que l'Open Arms era l'única embarcació d'una entitat humanitària que no estava bloquejada, de manera que continuaria en aigües internacionals per a operacions de rescat.

 

 

ARXIVAT A:
Open ArmsMigracions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut