Onze persones atropellades des del gener a la carretera, sis més que en tot el 2017

En total, 155 persones han mort en accident de cotxe des de començament d'any

RedaccióActualitzat

Des que va començar l'any, ja han mort 155 persones en accidents de trànsit. Entre les víctimes, han augmentat les que han perdut la vida atropellades a la carretera. Fins avui, 11 persones han estat envestides mortalment. L'última, aquesta nit a la C-31, al Vendrell. En tot el 2017 en van ser 5.

Bona part dels atropellats són persones que per algun motiu anaven caminant pel voral. Un dels casos habituals és l'atropellament quan hi ha una topada en una retenció o bé es té alguna avaria i l'afectat surt del vehicle.

Un clar exemple del que no s'ha de fer mai en una carretera per evitar un atropellament és parar el cotxe espatllat enmig d'un revolt perillós i sense els triangles de senyalització que alerten la resta de conductors. A més, no s'ha de desallotjar el cotxe després de tenir l'avaria.

El que sí s'ha de fer és sortir del vehicle i resguardar-se en un lloc segur.

També hi ha molts conductors que tenen una topada i es queden al carril de l'esquerra, cosa que posa en greu perill la seva vida quan surten del vehicle.

La imprudència, doncs, és al darrere de bona part dels atropellaments mortals que hi ha hagut fins ara. Però la majoria de gent que ha estat envestida aquest any caminava pel voral. En casos en què s'hagi de caminar per vorals, s'aconsella portar sempre l'armilla reflectora i anar per darrere de la tanca de cara als vehicles.

Anar al contingut