L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, s'ha reunit aquest matí amb l'Isaac, caracteritzat com la Gal·la, a qui ha donat el seu suport

Onada de suport cap a un noi de Prades que ha rebut amenaces per "vestir-se de dona"

L'Ajuntament ha mostrat el seu suport a l'Isaac i ha convocat una concentració aquesta mateixa tarda

Ruth GumbauActualitzat

L'Isaac és un drag-queen. Es vesteix de dona per Carnaval, per celebracions que es fan al poble i per encàrrec. Llavors deixa de ser l'Isaac i es converteix en la Gal·la Rouge. La seva germana la va ajudar a escollir aquest personatge. Ella va morir a finals de l'any passat i ell pensa en ella cada vegada que es vesteix així, però no pensa cedir a les amenaces.

"Prou pena té de veure que per moltes cartes que m'enviïn jo no perdré. Jo soc feliç així, no faig mal a ningú. Estem a un país lliure i si aquesta persona té un problema amb mi, primer que vingui a dir-m'ho a la cara."

Avui ha estat amenaçat anònimament per alguns dels seus veïns de Prades en una carta que ha fet pública a Twitter la regidora de Cornudella de Montsant Maria Gomis. En la seva piulada hi ha la carta dirigida a l'Isaac en què se li diu que l'avisen "per tercera vegada" que sigui "una persona normal" i que deixi d'actuar pel poble "com una aberració malaltissa" i continuen amb més insults i amenaces en nom d'alguns veïns del poble:

"Els teus pares t'haurien d'haver portat al metge o al psicòleg per curar-te i no permetre que fessis aquestes coses que els fas; fas agafar vergonya i la gent que tens al voltant encara en passa més. Per això, el grup de veïns de Prades et diem que o pares ja o atén-te a les conseqüències. Et donem dues opcions: o pares i et comportes com una persona normal o marxes de Prades i no tornis mai més.

No t'ho tornarem a repetir mai més. Ja veuràs el que passarà si no fas cas."

 

 

Suport des de tot arreu 

Com a resposta, l'Ajuntament i la seva oficina de turisme han explicat que el consistori ha convocat una concentració de suport cap a l'Isaac per rebutjar qualsevol actitud discriminatòria i amenaçadora que ha aplegat moltíssimes persones. Inclòs el seu pare, José Antonio Sosa, que per donar-li suport, també s'ha vestit de drag-queen.

"Tots som de carn i os. Cadascú que es vesteixi com vulgui. No s'ha d'insultar ni fer el que li estan fent. No s'ho mereix."

Aquest suport s'ha il·lustrat institucionalment cobrint la façana de l'Ajuntament amb una bandera LGTBI.

 

 

A més de la denúncia als Mossos d'Esquadra, que ja han obert una investigació per esclarir els fets, el cas també s'ha posat en coneixement de la Direcció General d'Igualtat, mitjançant la Xarxa de Servei d'Atenció Integral LGTBI de la comarca.

L'alcaldessa de Prades, Lídia Bargas, ha mostrat la seva decepció per aquest anònim i aquest mateix matí s'ha reunit amb l'Isaac, un antic alumne seu. Bargas ha reclamat que el deixin en pau:

"Si el que us molesta és l'Isaac perquè es pinta els cabells de colors, us he de dir que teniu una alcaldessa que també se'ls ha pintat alguna vegada, liles, o del color que em venia de gust, i si el que us molesta és que es vesteixi de Gal·la, doncs el dia de Carnaval no sortiu de casa perquè haureu d'escriure molts anònims. Bé, i així podria continuar i continuar. La llibertat és un dret de tothom."

 

 

Suports des de la societat civil i des dels estaments polítics

L'Observatori contra l'Homofòbia s'ha posat a disposició de l'Isaac per activar els protocols necessaris:

 

Activistes LGTBI de la societat civil, com Bel Olid, també han manifestat el seu rebuig a l'anònim

 

Des del govern i el Parlament també s'han fet ressò de la notícia. Tant la consellera de Presidència, Meritxell Budó, com el president del Parlament, Roger Torrent, han condemnat les amenaces:

 

 

ARXIVAT A:
LGTBI
Anar al contingut