La mare de Quaden va publicar el vídeo en què es veu el nen plorant després de ser maltractat per companys d'escola
La mare de Quaden va publicar el vídeo en què es veu el nen plorant després de ser maltractat per companys d'escola

Onada de solidaritat amb un nen australià amb acondroplàsia que denuncia "bullying"

El Quaden té acondroplàsia, una forma d'enanisme. La seva mare va penjar un vídeo a les xarxes en què denunciava els efectes de l'assetjament escolar.

Actualitzat

Plorant i desesperat demana a crits a la seva mare que el deixi morir. És Quaden Bayles, un nen de nou anys de Brisbane, a Austràlia.

El Quaden té acondroplàsia, una forma d'enanisme, i demana a crits suïcidar-se perquè no pot suportar l'assetjament a què el sotmeten els companys d'escola.

La mare, Yarraka Bayles, va publicar el vídeo per denunciar els efectes que el "bullying" provoca en nens com el Quaden:

"Acabo de recollir el meu fill a escola i he presenciat un nou episodi de "bullying". He cridat el director, però vull que la gent sàpiga (els pares, els educadors, els mestres) quins són els efectes del "bullying". Això és el que provoca l'assetjament a menors"

 

 

Un vídeo molt dur que s'ha viralitzat ràpidament. La mare de Quaden Bayles ha explicat en diversos mitjans australians que el seu fill pateix assetjament des que té ús de raó. Aquell dia en concret, quan va arribar a l'escola per recollir-lo, en Quaden estava plorant a terra i diverses nenes li llançaven puntades de peu al cap.

El cas de Quaden ha generat una onada de solidaritat a les xarxes socials.

L'actor Hugh Jackman, protagonista de l'X-Men, ha enviat un missatge de suport a Quaden:

"Quaden, amic, ets més fort del que penses. No importa què passi, aquí tindràs sempre un amic".

 

 

Brad Williams, actor i humorista nord-americà, que també té acondroplasia, ha fet un pas més.

"Veure això em posa malalt. Vull que aquest nen meravellós, que em té a mi i a un exèrcit d'amics a tot el món, sàpiga que som al seu costat"

 

 

Decidit a denunciar la situació que viu Quaden i altres nens com ell, ha obert un compte a GoFundMe per aconseguir 10.000 dòlars per portar a Quaden i la seva mare a Disneyland, Califòrnia. En tres dies s'han aconseguit més de 464.000 dòlars.

Williams ha explicat que amb aquest gest volia donar una mica d'alegria a Quaden:

"He configurat aqust GoFundMe perquè Quaden sàpiga que no es tolerarà la intimidació i que és un esser humà meravellòs que mereix alegria. Vull enviar a Quaden i la seva mare a Eurodisney i aconseguir-los un bon hotel".

L'excampió mundial de boxa Billy "The Kid" Dib s'ha ofert a fer classes particulars i ensenyar diversos cops de boxa a Quaden per defensar-se dels abusadors:

 

La nedadora paralímpica britànica Ellie Simmonds també s'ha apuntat a la campanya de suport a Quaden. Simmonds confesa que veure Quaden plorar amb desesperació pel maltractament a què el sotmeten els seus companys li ha trencat el cor i es pregunta: "Qui pot fer això a un nen de nou anys?"

 

Tot el suport rebut ha donat forces a Quaden per tirar endavant i encarar la vida amb decisió. Diu que ara ja no li farà por enfrontar-se a la gent que el maltracta i anima a altres víctimes de "bullying" a planta cara als abusadors:

"Si t'intimiden, defensa't i no escoltis el que et diuen. Estem a l'any 2020 i el "bullying" continua sent un problema greu. Els pares han de fer que els fills siguin amables amb les persones amb discapacitat."

 

ARXIVAT A:
MenorsAssetjament escolar
Anar al contingut