Protestes a Hyderabad per l'absolució de la pena de mort d'una dona cristiana que, suposadament, va insultar Mahoma (EFE)
Protestes a Hyderabad per l'absolució de la pena de mort d'una dona cristiana que, suposadament, va insultar Mahoma (EFE)
Islamabad

Onada de protestes al Pakistan per l'absolució d'una condemnada a mort per blasfèmia

Fonamentalistes islàmics es manifesten contra la decisió judicial d'alliberar aquesta dona cristiana, condemnada a mort fa vuit anys

RedaccióActualitzat

Grups de fonamentalistes islàmics es manifesten aquest dimecres a diverses ciutats del Pakistan. Protesten contra la decisió del Tribunal Suprem d'absoldre una dona cristiana, Asia Bibi, condemnada a mort per blasfèmia el 2010. Suposadament hauria fet comentaris despectius sobre l'islam i el profeta Mahoma durant una discussió amb uns veïns. Alguns dels manifestants han amenaçat de mort els membres del tribunal.

La sentència del Suprem pakistanès deixa clar que la dona ha de ser alliberada immediatament, tot i que, per qüestions burocràtiques, encara podrien passar uns dies. El tribunal va constatar contradiccions en les declaracions dels testimonis.

 

 

Al carrer hi ha nombroses manifestacions contra aquesta resolució. En un comunicat, el partit islamista radical Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) afirma: "Les protestes per la santedat del profeta han començat. Morirem per això. No farem un pas enrere."

Hi ha mobilitzacions a Islamabad, Hyderabad, Peshawar, Mardan, Qasur i Lahore. S'han bloquejat carreteres, estacions de tren i aeroports. Segons fonts policials, també hi ha accions vandàliques. A Karachi, la capital financera del Pakistan, hi ha manifestacions a cinc punts diferents d'aquesta ciutat de 13 milions d'habitants.

 

 

Asia Bibi, mare de cinc fills, ha passat gran part dels últims vuit anys en règim d'aïllament. El cas va provocar una gran indignació internacional i va causar la mort de dos polítics pakistanesos que van intentar ajudar-la.

Amnistia Internacional afirma en el seu compte de Twitter que l'absolució és una bona notícia, però avisa que grups fonamentalistes amenacen de mort Asia Bibi:

La contundent llei antiblasfèmia del Pakistan es va establir a l'època colonial britànica per evitar enfrontaments religiosos. En la dècada del 1980 hi va haver diverses reformes promogudes pel dictador Zia-ul-Haq que van endurir encara més l'abús d'aquesta norma. Des de llavors hi ha hagut un miler d'acusacions per blasfèmia, un delicte que en el país asiàtic es castiga amb la pena capital, tot i que mai s'ha ajusticiat cap persona per aquest motiu.

ARXIVAT A:
ReligióIslam
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut