Els soldats birmans van cometre massacres, tortures i violacions massives (Reuters)
Els soldats birmans van cometre massacres, tortures i violacions massives (Reuters)
Dacca

Onada de naixements de rohingyes, nou mesos després dels atacs de l'exèrcit birmà

Fins ara, naixien uns 60 nadons diaris als camps de refugiats d'aquesta minoria musulmana a Bangladesh

RedaccióActualitzat

Aquests pròxims dies s'espera un augment important de naixements als camps de refugiats rohingyes a Bangladesh, uns naixements causats per violacions a Birmània. Ara farà nou mesos del començament de les accions de l'exèrcit birmà contra aquesta minoria musulmana, que va provocar el seu èxode cap a Bangladesh. Els soldats van cometre massacres, tortures i violacions massives.

En paraules d'un representant de l'ONU, hi va haver un frenesí de violència sexual entre agost i setembre de l'any passat, amb la conseqüència d'un nombre no precisat d'embarassos.

És molt difícil tenir dades concretes, perquè moltes famílies amaguen per vergonya aquesta situació. Però es calcula que uns 60 nadons neixen cada dia als camps de refugiats. Ara mateix hi ha uns 700.000 rohingyes en aquests camps. I continuen arribant.

 

 

Els treballadors socials tenen por que moltes dones violades s'exposin a morir en parts clandestins, i que després abandonin les criatures. Les condicions són molt miserables. Metges sense Fronteres va atendre els primers mesos de l'èxode més de 300 víctimes de violacions, d'edats entre els 9 i els 50 anys. Però aquesta ONG afirma que es tracta només de la punta de l'iceberg.

En un informe el mes passat, l'ONU va posar l'exèrcit de Birmània a la llista dels grups que practiquen la violació com a arma de guerra, al costat dels jihadistes de Boko Haram o Estat Islàmic. Les Nacions Unides qualifiquen la campanya de "neteja ètnica" i afirmen que hi ha indicis de "genocidi".

Notícia relacionada: Bangladesh i Birmània acorden repatriar en dos anys els 650.000 rohingyes desplaçats

 

ARXIVAT A:
MigracionsDrets humansViolència masclistaAgressió sexualRohingyesRefugiats
Anar al contingut