Carbonell ha estat mare per segona vegada i ha explicat la seva història en un documental (Europa Press)

Ona Carbonell, entre les 100 dones de l'any de la BBC per reivindicar maternitat i esport

La medallista de natació sincronitzada va denunciar que el seu fill lactant no podia acompanyar-la als Jocs Olímpics del Japó i treballa per reivindicar la maternitat en el món de l'esport

La BBC ha publicat aquest dimarts la seva llista de 100 dones "inspiradores i influents" de tot el món per al 2022.

Al costat de noms com la cantant Billie Eilish o la primera dama d'Ucraïna, Olena Zelenska, la cadena britànica també ha volgut reconèixer, enguany, el paper de l'esportista catalana Ona Carbonell en la normalització de la maternitat en l'esport d'elit.

La BBC recull com, el 2020, Carbonell va donar a llum el seu primer fill, va començar a entrenar per poder arribar als Jocs Olímpics de Tòquio i va expressar la seva decepció per les regles que li impedien alletar el seu fill a l'esdeveniment.

Aquest any, la nedadora de natació sincronitzada ha estat mare per segona vegada i ha explicat la seva història en un documental, "Empezar de nuevo", on vol demostrar a altres esportistes que la maternitat pot ser compatible amb l'esport.

Fa pocs dies en va parlar al programa Col·lapse de TV3:

Carbonell ha aconseguit una plata i un bronze al llarg de les tres vegades que ha competit als Jocs Olímpics.


La denúncia de Carbonell

Durant els últims Jocs Olímpics, l'estiu de l'any passat, Carbonell va denunciar que les restriccions li feien impossible donar el pit al seu fill lactant.

El Comitè Olímpic Internacional (COI) va acceptar les condicions imposades pel govern del Japó per tirar endavant l'esdeveniment i els familiars dels esportistes no van poder viatjar a Tòquio, on els atletes vivien en una bombolla contra el virus.

Això va tenir conseqüències importants en un col·lectiu concret d'esportistes: les mares lactants. Carbonell va publicar un vídeo a Instagram en què lamentava que s'havia de separar vint dies del seu fill.

El vídeo va desencadenar una allau de solidaritat a les xarxes socials, també de nombroses cares conegudes que li van donar suport.

 

ARXIVAT A:
Esports
Anar al contingut