Reunió del col·lectiu On Són les Dones

On Són les Dones, Premi Muriel Casals per denunciar l'absència de dones als mitjans

Òmnium premia la iniciativa, que ha reivindicat el paper de les dones en tots els àmbits de la societat, de la política a, sobretot, els mitjans de comunicació
Redacció
TEMA:
Feminisme

El col·lectiu On Són les Dones, que reivindica el paper de les dones en tots els àmbits de la societat i en denuncia l'absència, ha estat reconegut amb el Premi Muriel Casals de Comunicació 2020.

Òmnium ha premiat On Són les Dones per la seva tasca a l'hora de reivindicar el paper de les dones en tots els àmbits de la societat i denunciar l'anormalitat que suposa la seva absència en la política, la cultura, el món acadèmic i, sobretot, els mitjans de comunicació.

"Se les guardona per haver aconseguit que ja no puguem mirar els mitjans sense fer aquesta lectura sobre la subrepresentació de dones opinadores."

El jurat, format per Odei A.-Etxearte, Sara Gonzàlez, Àlex Gutiérrez, Núria Iceta, Albert Sàez, Sebastià Serrano i Marina Llansana, destaca la feina que ha fet el col·lectiu i la seva "capacitat d'incidència i transformació real".

El compte d'On Són les Dones es pot seguir a la xarxa amb tuits com aquest:

 

També tenen un blog on publiquen estudis, reculls i recomptes de la presència de la dona als mitjans i en altres àmbits públics. També ofereixen recursos com l'enllaç el cercador d'expertes de l'Institut Català de les Dones.

El jurat també destaca el paper d'On Són les Dones com a interlocutores institucionals per reclamar el compliment de la llei d'igualtat davant del síndic de greuges o el Parlament de Catalunya.
 

El premi es lliurarà en el marc de la Nit de Santa Llúcia, dimarts vinent, 15 de desembre, al Teatre Nacional de Catalunya. Serà la setantena edició d'aquesta nit de premis.

El president d'Òmnium, Jordi Cuixart, que per quart any consecutiu no assistirà a la Festa Òmnium de les Lletres Catalanes perquè està empresonat, ha volgut donar "gràcies immenses" a On Són les Dones "per ser el mirall" de la societat. Assegura que només es podria viure en un món millor si els homes són capaços "de parlar menys i escoltar més".
 

Un premi a nom de Muriel Casals

És el quart any consecutiu que el Premi de Comunicació que s'entrega la Nit de Santa Llúcia porta el nom de Muriel Casals, en reconeixement a l'expresidenta d'Òmnium Cultural. Aquest guardó busca donar a conèixer els esforços dels professionals de la comunicació per prestigiar l'ús de la llengua i projectar la cultura dins els Països Catalans.

El premi està dotat amb 3.000 euros, gràcies a la donació que va fer la filla de Muriel Casals dels diners de la indemnització per l'accident que va acabar amb la vida de la presidenta de l'entitat.

ARXIVAT A:
Òmnium Cultural Feminisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut