L'acció d'Òmnium a la plaça de la Catedral de Barcelona, amb el lema "Sense llibertat no hi ha normalitat" (ACN/Laura Fíguls)
L'acció d'Òmnium a la plaça de la Catedral de Barcelona, amb el lema "Sense llibertat no hi ha normalitat" (ACN/Laura Fíguls)

Òmnium torna al carrer per defensar que "sense llibertat no hi ha normalitat"

L'entitat presidida per Jordi Cuixart, empresonat fa 957 dies, ha fet un mosaic a la plaça de la Catedral de Barcelona

Redacció/ACNActualitzat

Primera mobilització d'Òmnium Cultural des que va començar el confinament per reclamar la llibertat dels presos polítics catalans. Amb el lema "Sense llibertat no hi ha normalitat", han construït un mosaic mantenint la distància de seguretat a les escales de la catedral de Barcelona i en una desena de municipis com Lleida, Manresa o Mataró.

 

L'acció ha servit per "defensar els drets civils, socials i nacionals" i reclamar l'"amnistia per als presos polítics i els exiliats", en paraules del vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri.

L'entitat denuncia que l'Estat ha fet cas dels informes de la Guàrdia Civil per portar els líders independentistes a la presó però no atén les peticions de llibertat que fa Amnistia Internacional.

Mauri ha instat el govern espanyol a "no mirar cap a una alta banda" i a decidir si "fa cas" de la "via repressiva i avalada per les tesis de PP, Cs i Vox".

El president de l'entitat, Jordi Cuixart, també ha piulat l'acció demanant una mobilització permanent:

 

Cuixart, que porta 957 dies a la presó, ja va demanar tornar als carrers en un article publicat ara fa una setmana.

ARXIVAT A:
Jordi CuixartÒmnium CulturalProcés català
Anar al contingut