Òmnium respon els testimonis de guàrdies civils amb una "encartellada massiva"

L'entitat comença una encartellada massiva per denunciar el que consideren un "judici contra la democràcia" i la "criminalització de la llibertat d'expressió"

Actualitzat

Òmnium Cultural ha arrencat aquest dissabte una enganxada de cartells massiva a tot Catalunya, començant pel barri de Les Corts de Barcelona i coincidint amb la presència de Vox a la ciutat. L'entitat vol enganxar 20.000 cartells i muntar parades informatives "fins a l'últim racó del país".

Als cartells, s'hi pot llegir el lema "Ens jutgen a tots" per denunciar que el judici del procés és "un judici als drets civils i a la democràcia". La vicepresidenta de l'entitat, Marina Llansana, ha explicat que l'enganxada de cartells coincideix amb el final d'una setmana on "s'ha vist clarament que l'Estat espanyol criminalitza la llibertat d'expressió".

"Ho hem vist dins la sala del Tribunal Suprem amb les declaracions d'agents de la Guàrdia Civil on es criticaven les enganxades de cartells on hi deia "democràcia" i ho hem vist també amb el dictamen de la Junta Electoral Central que diu als periodistes de TV3 quines paraules poden dir i quines no"

 

 

L'entitat considera "inacceptable" que "hi hagi persones que portin més d'un any i mig a presó per haver-se manifestat i haver defensar la democràcia" al mateix temps que "l'extrema dreta radical fa ús de la seva llibertat d'expressió amb un discurs totalment inacceptable".

És per això, que Llansana ha enviat un missatge directe al candidat del PSOE, Pedro Sánchez, a qui ha demanat que "no segui més al costat de l'extrema dreta" i que "iniciï un diàleg sincer per trobar una solució democràtica al conflicte" català.

"Demanem al PSOE que retiri les acusacions contra els líders polítics i socials sobiranistes i que no segui més al costat de l'extrema dreta compartint arguments i acusacions. Ja és hora que Pedro Sánchez decideixi que vol fer, si segueix colze a colze amb aquesta extrema dreta acusant els líders sobiranistes o inicia un diàleg sincer"

 

L'entitat no només ha enganxat cartells al barri barceloní de les Corts, sinó que s'ha fet en altres punts del país, com Tremp, Vic o la Seu d'Urgell, així com parades informatives de la seva campanya.


 

ARXIVAT A:
Òmnium CulturalJudici procésProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut