La junta d'Òmnium, amb Jordi Cuixart al fons
La junta d'Òmnium, amb Jordi Cuixart al fons

Òmnium reclama "generositat, rigor i sentit d'estat" per a la unitat independentista

RedaccióActualitzat

Òmnium Cultural reclama unitat d'acció a l'independentisme i una estratègia compartida amb objectius clars. En una carta amb motiu de l'aniversari de la DUI i el 155, el president de l'associació, Jordi Cuixart, i els vicepresidents reclamem a totes les forces polítiques generositat, rigor i sentit d'estat.

"Òmnium Cultural seguirà sent un espai de trobada al servei de la unitat d'acció de totes les forces sobiranistes per traçar una estratègia compartida i uns objectius clars. La urgència del moment ho exigeix, la unitat ja no pot esperar més: reclamem a totes les forces polítiques generositat, rigor i sentit d'estat, dins la diversitat."


En la carta, enviada a tots els socis, Òmnium assegura que, malgrat la repressió de l'Estat, manté el compromís amb l'autodeterminació i una república catalana que "garanteixi la cohesió social".

"Malgrat la repressió, que ningú no en tingui cap dubte: no renunciem a res, ni deixarem ningú pel camí. Òmnium Cultural continuarà sempre compromesa amb el dret a l'autodeterminació de tots els catalans."

 

 

El text està signat per Jordi Cuixart, des de la presó de Lledoners, i la resta de la junta d'Òmnium. Han volgut acabar el missatge defensant la llibertat sense por. Expliquen que no permetran que hi hagi límits en la defensa de les llibertats i la democràcia i que n'assumiran les conseqüències.


També reiteren la voluntat de convertir el judici als líders independentistes per l'1 d'octubre en un altaveu internacional per denunciar els "dèficits democràtics de l'estat espanyol".

"Farem de la macrocausa penal un nou altaveu internacional que denunciï els dèficits democràtics que patim i serà palanca de transformació cap a la República."

ARXIVAT A:
Procés catalàÒmnium CulturalIndependència
Anar al contingut