El vicepresident d'Òmnium visita "Preguntes freqüents"

Òmnium: "L'informe d'Amnistia Internacional és un cop important a la imatge d'Espanya"

Marcel Mauri demana a l'estat espanyol que reaccioni a l'informe d'Amnistia que critica que s'hagi aplicat el delicte de sedició als líders independentistes

RedaccióActualitzat

Òmnium demana a l'estat espanyol que reaccioni després de saber-se que Amnistia Internacional demanarà dimarts l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L'organització, que ha estudiat amb detall la sentència del procés, critica que s'hagi aplicat el delicte de sedició als líders independentistes.

Òmnium Cultural demana a l'estat espanyol que escolti arran de l'informe d'Aministia Internacional i que comenci actuar en conseqüència. El vicepresident de l'entitat, Marcel Mauri, diu però que no "són gens optimistes":

 

En l'informe que Amnistia Internacional presentarà dimarts, l'organització qüestiona la sedició perquè pot anar contra els drets humans, genera indefensió i limita l'exercici de protesta i les llibertats. Assegura que és "inconstitucional" i recorda que l'organització d'un referèndum no està castigada penalment.

En declaracions a TV3, Mauri va assegurar que és un cop a la imatge internacional d'Espanya.

 

El vicepresident d'Òmnium considera que és evident que hi ha hagut una estratègia de l'estat espanyol "d'escapçar aquests lideratges".  

Jordi Sànchez i Jordi Cuixart van ingressar a la presó fa dos anys i un mes. El 14 d'octubre, el Suprem els va condemnar a 9 anys de presó pel delicte de sedició i 9 anys d'inhabilitació absoluta per a qualsevol càrrec públic.

 

 

ARXIVAT A:
Judici procésÒmnium CulturalJordi CuixartJordi Sànchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut