Òmnium i l'ANC recorden el 20S i tornen a la mobilització a les portes de la sentència
La concentració ha tornat a tallar la Gran Via amb Rambla Catalunya dos anys després del 20S
Barcelona

Òmnium i l'ANC recorden el 20S i tornen a la mobilització a les portes de la sentència

La concentració ha tornat a tallar la Gran Via amb Rambla Catalunya davant la conselleria d'Economia dos anys després del 20S

RedaccióActualitzat

Òmnium Cultural i l'ANC concentren centenars de persones per recordar els dos anys del 20S i reclamar l'absolució, i una resposta unitària i no violenta a la sentència dels presos.

La manifestació ha tallat la Gran Via amb Rambla Catalunya on el 2017 la intervenció judicial a la Conselleria d'Economia va concentrar més de 40.000 persones en una mobilització de protesta contra la intervenció de les institucions que va acabar amb l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

 

 

Resposta a la sentència

Ha estat un acte de record i reivindicació per demanar l'absolució dels presos i amb crits de "llibertat, independència, ho tornarem a fer", pocs dies abans que es conegui la sentència del procés als presos independentistes, especialment de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart que van ser els primers empresonats per la mobilització de fa dos anys.

La mobilització d'aquest divendres reclama una resposta unitària, la desobediència pacífica i no violenta.

"Som el 80%. Som un partit de lluites compatides. Un país cohesionat en la diferència.Un país de consensos que davant la repressió i la criminalització dels nostres drets, respon com un sol poble."

 

 

La manifestació d'aquest divendres, sota el lema "Veus pels drets i les llibertats" s'hi han llegit missatges de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart amb la veu de personalitats del món cultural, polític, social i familiar dels polítics empresonats.   

En el seu missatge, Sànchez emplaçat la ciutadania a ser "activa" durant les properes setmanes per reforçar els "grans consensos de país" al voltant de la democràcia, la justícia, els drets, les llibertats i l'autodeterminació.

"Recordo amb orgull i dignitat el 20-S i l'1-O, per això els jutges no han trobat en mi ni una gota de penediment",

 

 

 

 

Les paraules de Jordi Cuixart han cridat a tornar a desobeir, -"Ho tornarem a fer"-tal com afirma que es va fer el 20-S. 

 

 

 

Jordi Cuixart, en una entrevista de Mònica Terribas a Catalunya Ràdio, ha dit que pensa complir íntegrament la seva condemna. En el missatge d'aquest acte ha afegit que vol fer servir el seu empresonament "com un altaveu per denunciar un Estat que criminalitza l'exercici de drets fonamentals".

 

No hi ha hagut espai per als discursos dels polítics, que, això sí, han ocupat la primera fila, reservada també a les entitats.

El vicepresident d'Òmnium Cultural,  ha reclamat el suport polític en la resposta a la sentència.

"No n'hi haurà prou només amb mobilitzacions al carrer. Cal també que hi hagi acció política i que es faci una proposta."

 

 

20 de setembre del 2017


El 20 de setembre del 2017 la Guardia Civil va començar un escorcoll als departaments de la Generalitat en relació amb la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. Aquell dia es van fer entrades al Departament d'Economia, i això va provocar que milers de ciutadans es concentressin davant la seu, a la confluència de la Rambla de Catalunya amb la Gran Via de les Corts Catalanes. 

 

Hem citat, dos anys després, els mateixos actors per saber què en queda, d'aquella reacció unitària:

ARXIVAT A:
20SProcés catalàÒmnium CulturalANC
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut