Barcelona

Òmnium Cultural proclama Jordi Cuixart nou president de l'entitat i renova la direcció

El fins ara vicepresident d'Òmnium relleva Quim Torra, que va assumir el lideratge de l'entitat després de la dimissió de Muriel Casals

RedaccióActualitzat

Òmnium Cultural ha proclamat aquest migdia Jordi Cuixart nou president de l'entitat. Òmnium ha renovat també tota la seva junta en una assemblea on s'han elegit 19 càrrecs d'un total de 24.

El fins ara vicepresident d'Òmnium relleva Quim Torra, que va assumir el lideratge de l'entitat després de la dimissió de Muriel Casals per presentar-se a les llistes de Junts pel Sí al 27-S. La candidatura de l'empresari de Sabadell Jordi Cuixart és l'única que s'havia presentat.

Torra, advocat i escriptor de Blanes, ja va anunciar que només ocuparia el càrrec provisionalment, fins després de les eleccions catalanes.

Línia continuista

Jordi Cuixart ha explicat al programa "El suplement", de Catalunya Ràdio, que afronta el càrrec sabent que l'entitat ha de continuar tenint un paper clau en el procés de la independència de Catalunya.

Cuixart ha remarcat que la feina s'ha de fer en la mateixa línia amable i discreta que ha tingut fins ara i amb el gran repte de mantenir la cohesió social del país a favor de la independència:

"Sabem que som forts en aquest país quan generem grans consensos. Entomo el repte amb un perfil de continuïtat, però també amb aquesta filosofia d'actuació d'unitat d'acció."

En la seva proclamació, el nou president ha demanat als partits sobiranistes que arribin a un acord:

"Estem orgullosos i ho esteu fent bé. Però arribeu a un acord com sigui"

Renovació de la cúpula

Òmnium ha renovat també la cúpula. L'exdiputada d'ERC Marina Llansana és vicepresidenta primera, i l'exdiputat de CDC Joan Vallvé, vicepresident segon. El secretari és Jordi Bosch.

S'han renovat també la meitat dels vocals de la junta directiva. S'han incorporat l'exconsellera d'Ensenyament Carme Laura-Gil; la directora de "Sàpiens", Clàudia Pujol, i l'historiador i escriptor Lluís Duran, entre d'altres.

No repeteixen i surten el vicepresident Vicent Sanchis i els vocals Gerard Birbe, Lluïsa Julià, Màrius Garcia i Llorenç Maristany.

Òmnium ha aprovat també el pla de treball i els pressupostos pel 2016.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut