Preparatius per a la manifestació a la seu d'Òmnium (Foto: EFE)
El lema que Òmnium va dur a la manifestació del 10-J (Foto: EFE)
Barcelona

Òmnium Cultural crida a la unitat política per estar a l'altura del 10-J

Òmnium Cultural ha exhortat els polítics i la societat catalana a estar a l'altura del que es va reclamar a la manifestació de dissabte passat a Barcelona. En una carta publicada en diversos mitjans de comunicació, Òmnium entén que la manifestació ha de ser un punt de partida i que els partits han de buscar una unitat política a l'alça i no pas assolir-ne una que acontenti els qui tenen menys ambició. L'entitat cultural conclou, doncs, que cal apostar per la unitat que fa tirar endavant i no pas per la que enredaria el país.

Actualitzat
Òmnium Cultural ha publicat una carta en què en quatre punts, i després de donar les gràcies a totes les persones i entitats que van acudir a la manifestació del 10-J, subratlla l'exigència que es desprèn d'aquesta i crida els partits polítics a la unitat, "però no qualsevol unitat". L'entitat convocant del 10-J afirma que la manifestació va ser un exemple de la unitat possible, a l'alça, i que és aquesta la desitjable.

La carta contraposa aquesta opció a "una unitat indesitjable i a la baixa, entesa com un sostre en què ningú pugui aspirar a res més que allò que accepten els menys agosarats". Per això, demana saber escollir "quina unitat impulsa i quina unitat ens engavanya".

Sobre la sentència del TC sobre l'Estatut, Òmnium demana no caure en el parany de mirar-la des del conformisme o acceptant-la com el mal menor i anima els catalans a rebatre els arguments immobilistes amb altres que deixin clar que és la legalitat qui ha d'adaptar-se a la voluntat democràtica i no pas a l'inrevés.

La missiva d'Òmnium acaba fent una crida als partits perquè vagin a les eleccions amb propostes que aprofundeixin en el dret a decidir i en la plenitud de Catalunya i afegeix que cal renunciar a destinar més energies a canviar un Estat, l'espanyol, que no té el més mínim interès a reconèixer que l'integren diverses nacions.
Anar al contingut